1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Tu ce stii despre maimuta Proboscis?

data: 01.04.2013   |   vizualizari: 7814 vizualizari

Maimuta ProboscisMaimuta Proboscis, cunoscuta si sub numele de ''maimuta cu nas lung'', este originara din insula Borneo. Este usor de recunoscut datorita nasului mare. De altfel, aceasta maimuta este si primata cu cel mai lung nas. Vezi mai jos si alte lucruri interesate despre maimuta Proboscis!

1. Maimuta Proboscis este una dintre cele mai mari primate din lume. Din cauza schimbarilor de habitat, aceasta primata este si una amenintata cu disparitia. De altfel, aceste maimute se gasesc doar in insula Borneo.

2. Denumirea de Proboscis vine de la latinescul ''proboscis'' care inseamna chiar ''nas''. La masculi nasul este mult mai mare decat la femele si reprezinta si o ''arma'' de seductie.

3. Tot cu ajutorul acestui nas proieminent, maimutele Proboscis emit sunete foarte puternice, atunci cand se afla in pericol. Nasul maimutei Proboscis atinge o lungime de 10 centimetri.

4. Maimutele Proboscis sunt si inotatoare foarte experimentate, iar nasul mare le ajuta sa respire mai bine atunci cand se afla in apa.

maimuta

5. Grupul, sau haremul, din care fac parte maimutele Proboscis este compus din aproximativ 60 de specimene. In general, masculii raman intr-un grup timp de 6-8 ani.

6. Maimutele Proboscis sunt omnivore, insa se hranesc in special cu frunze si fructe necoapte. De asemenea, consuma cu placere si seminte, insecte si flori.

7. Maimutele Proboscis prefera sa doarma in copacii de langa ape. O zi obisnuita din viata unei maimute Proboscis incepe cu hrana, apoi plimbare prin padure, odihna si din nou hrana.

8. O alta caracteristica a maimutelor Proboscis este ''burta'' mare. Aceste primate fac parte din subfamilia Colubinae, care sunt usor de recunoscut datorita stomacelor enorme. Stomacul maimutelor Proboscis contine o serie de bacterii care fermenteaza hrana consumata.

In anumite situatii, atunci cand aceste primate consuma alimente bogate in zahar, bacteriile din stomac le fermenteaza si duce la acumularea de cantitati mari de gaz, fenomen cunoscut si sub numele de balonare.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra