1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Bastien si ursul polar

data: 09.08.2012   |   vizualizari: 10609 vizualizari

Bastien si ursul polar A fost o data ca niciodata, un baiețel pe nume Bastien. Micul baiat era eschimos, avea noua ani și dorea sa gaseasca Țara Urșilor. Din nefericire, nimeni nu știa sa ajunga in aceasta țara minunata, doar un urs ii putea indeplini visul.

Intr-o zi, in timp ce Bastien se plimba cu sania lui pe gheața, a vazut un pui de urs polar care parea sa aiba probleme...

S-a apropiat incet...

Cu groaza, Bastien a vazut ca micul urs polar avea o rana la piciorul din spate. Rana il impiedica sa mearga...

Baiatul a avut curajul și forța sa ridice ursul cu ambele maini și sa-l urce pe sania lui. Saracul urs, era atat de obosit, ca nu s-a impotrivit și nu a mai avut frica de om.

Bastien a intors sania și s-a indreptat spre casa.

La scurt timp dupa ce a ajuns acasa, Bastien a chemat-o pe mama lui:

- Mama, vino sa ma ajuți, am gasit un urs ranit pe gheața!

- Un urs??? Ranit??? Offf... vin! Raspunde mama lui ingrijorata.

Bastien i-a explicat ca a gasit puiul de urs polar ranit in timp ce se plimba pe gheața. Doamna Lans, mama baiețelului de 9 ani, a luat telefonul și a sunat imediat la medicul veterinar.

Doua minute mai tarziu a sunat soneria, Bastien a deshis ușa. Era medicul veterinar care a intrebat: „Unde e fiara?”. Bastien a raspuns ca puiul de urs polar este in salon, langa foc. Medicul veterinar s-a apropiat și a vazut ca micul urs polar gemea. Domnul Lenus, medicul veterinar a consultat ursul, s-a intors catre Bastien și i-a spus:

- Bastien, trebuie sa-i fac operație la picior.

- Dar de ce? A intrebat baiatul.

- Ei bine, ursul a fost lovit de un glonț și nu i-l pot scoate cu instrumentele pe care le am aici. La revedere!

- La revedere, domnul Lenus! Mulțumesc ca ați venit aici! A zis Bastien.

- Oh! Eu locuiesc peste strada.

La scurt timp dupa ce ușa s-a inchis, Bastien murmura ca i-ar fi placut sa fie alaturi de urs. Dormea prost. Toata noaptea se gandea la ursul polar.

La ora pranzului, soneria a sunat din nou. Bastien a coborat treptele in 4 pași și a deschis. Domnul Lenus, medicul veterinar avea puiul de urs in brațe. Bastien a intrebat:

- Deja? A strigat baiatul. E posibil, domule Lenus?

- Ieri seara, cand a ajuns acasa de la serviciu, am scos glonțul și am pus ursul polar pe o perna de pluș. In aceasta dimineața, cand m-am trezit, ursul polar deja statea pe perna. L-am hranit, l-am consultat și trebuie sa spun ca s-a vindecat peste noapte. Dar cred ca e bine sa se odihneasca inainte de a-l duce inapoi acasa, pe gheața. Poate te va duce acolo, in Țara Urșilor...

- Dar doctore, cand ii pot da drumul?

- Maine, baiatul meu.

Toata dupa-amiaza Bastien s-a jucat cu micul pui de urs polar pe care l-a numit Alb. Apoi a venit ora de culcare, iar Alb statea pe perna pe care i-o daduse medicul veterinar.

A doua zi de dimineața, Bastien a coborat cu ursul și au luat micul dejun. Alb a mancat pește, iar baiatul a mancat un mic dejun consistent. La ora 9.30 Bastien era pregatit, imbracat bine, a plecat cu ursul pe sania sa.

Au calatorit mult timp deoarece casa ursului polar era departe de casa lui Bastien. Ursul s-a oprit, iar in fața ochilor lui Bastien se intindea o padure. Bastien nu mai vazuse niciodata paduri pentru ca pe gheața nu exista paduri. Baiatul il urma pe Alb, micul urs polar. Apoi ursul și-a vazut parinții și a alergat spre ei, lasandu-l pe Bastien in urma.

La scurt timp dupa ce ursul și-a intalnit parinții, Bastien a inceput sa viziteze Țara Urșilor. Baiatul a realizat ca visul i s-a indeplinit: a gasit Țara Urșilor!  Un loc unde totul era frumos.

Bastien are acum 11 ani și a vazut de nenumarate ori Țara Urșilor. Alb este acum mare și are deja pui. Bastien mai vine cateodata, cand vremea este buna, sa salute ursul polar. Intr-o zi poate ii va aduce pe mama lui și medicul veterinar care i-au salvat viața ursului polar. 

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra