1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Alimentatia potrivita pentru caini

data: 16.04.2013   |   vizualizari: 8632 vizualizari

Alimentatie caineAlimentatia echilibrata este esentiala pentru un caine sanatos si viguros. Invata sa oferi animalului tau de companie hrana de calitate, care sa ii asigure aportul de nutrienti necesari pentru activitatile zilnice. Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii despre alimentatia corecta a cainilor!

Ce trebuie sa stii

Cainele are nevoie de apa curata si proaspata in fiecare zi, in caz contrar se poate deshidrata si imbolnavi in decurs de cateva ore. Pentru a-si mentine sanatatea si vigoarea, un caine are nevoie de o alimentatie echilibrata.

Cainii au nevoi speciale in ceea ce priveste alimentatia, iar hrana umana nu este potrivita pentru ei. Pe langa faptul ca nu le asigura nutrientii de care au nevoie zilnic, anumite alimente pentru oameni pot fi otravitoare pentru caini. Printre alimentele periculoase pentru caini se numara ciocolata, ceapa si avocado.

Atunci cand consuma mai multe alimente decat are nevoie, un caine este predispus la obezitate, ceea ce reprezinta un factor de risc pentru numeroase afectiuni, care ii pot pune viata in pericol.

Hrana caine

Ce trebuie sa faci

Pentru a te asigura ca animalul tau de companie este sanatos si in forma, trebuie sa ii asiguri apa curata si proaspata, in fiecare zi. In plus, cainele are nevoie de hrana echilibrata, in functie de varsta, starea de sanatate si stilul de viata.

Cainele trebuie hranit de cel putin odata in fiecare zi. Este insa bine sa discuti cu medicul veterinar, care in urma unui control amanuntit, va stabili cantitatea si numarul optim de mese pe care trebuie sa le oferi cainelui tau intr-o zi.

De asemenea, este indicat sa eviti sa oferi cainelui prea multa mancare, deoarece se ingrasa rapid, in special daca nu face suficienta miscare. Atunci cand obiceiurile alimentare ale cainelui se schimba este indicat sa discuti cu medicul veterinar.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra