1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Animale cu al saselea simt

data: 02.08.2012   |   vizualizari: 11222 vizualizari

Animale cu al saselea simt Au pisicile și cainii simțuri paranormale –al șaselea simț? Anumite animale de companie par sa aiba o legatura telepatica cu stapanii lor. Este ceea ce numim percepția senzoriala a animalelor de companie.

O pisica dispare cand stapanul ei pleaca in vacanța și se intoarce acasa cu o ora inainte de venirea acestuia. Un caine alearga spre ușa in momentul in care stapanul sau pleaca de la birou și așteapta in fața ușii pana in momentul in care acesta sosește acasa. Un barbat sta pe canapea, iar cainele sau doarme in camera alaturata. El se gandește ca ar vrea sa-și scoata cainele la plimbare iar in urmatoarea clipa apare cainele cu lesa in gura. O pisica se unduiește pe langa telefon chiar inainte ca un membru al familiei sa sune, insa niciodata nu face acest lucru cand suna altcineva.

Aceste povești sunt spuse de oameni din toata lumea și cu siguranța ne fac sa credem ca exista simțuri paranormale ale cainilor și pisicilor care locuiesc in preajma noastra.

Cainii și pisicile sunt foarte apropiați de stapanii lor și le invața rapid obiceiurile, le citesc limbajul corpului și anticipeaza ceea ce urmeaza sa se intample. Sunt atat de multe povești despre animalele de companie care par ca știu mai multe decat simțul lor natural le-ar lasa sa cunoasca și au devenit subiect de cercetare și dezbateri mai mulți ani de zile. Au animalele noastre de companie simțuri chiar mai dezvoltate decat ne imaginam? Sau au șase simțuri? Au animalele de companie un fel de legatura telepatica cu stapanii lor?

Ce spun cercetatorii despre abilitațile paranormale ale animalelor?

Biologul Rupert Sheldrake crede ca animalele au abilitați perceptive telepatice și premoniții. Medicul veterinar Dr. Allab Schoen spune ca oamenii și animalele sunt intim conectați. Animalele de companie de care ne simțim foarte apropiați par ca ințeleg nevoile noastre, citesc dispoziția noastra și cateodata comunica cu noi la un nivel superior sau prin limbajul corpului.

Ar putea animalele de companie sa fie atat de conectate și apropiate de stapanii lor chiar daca aceștia sunt departe și e imposibil sa-i auda sau mirosi? Medicul Dr. Larry Dossey spune ca exista o conexiune intre toate speciile, fara sa existe limita distanței. El se refera la o minte comuna. Conștiința nu este limitata de creier, corp, timp sau spațiu. De aceea animalele și oameni pot avea efecte unul asupra celuilalt, pot fi conectați chiar și de la kilometri departare.

O alta explicație oferita de cercetatori este aceea ca energia eletromagnetica inconjoara și penetreaza totul in Univers, mai mult ca in Star Wars. Aceasta energie este parte din spectrumul radio, insa cercetatorii nu au reușit inca sa o detecteze. Animalele de companie folosesc aceasta energie pentru a se conecta cu alte animale, nu conteaza cat de departe sunt acestea și daca acestea mai traiesc.  

Animale cu al saselea simt

Cercetatorii tradiționaliști au o alta parere.

Cercetatorii tradiționaliști raman sceptici in legatura cu abilitațile paranormale in randul oamenilor – ce sa mai vorbim de animalele de companie?! Ei spun ca fenomenele paranormale pot fi explicate prin alte cai, anume ca pisicile și cainii au un simț al mirosului și auzului foarte dezvoltat, citesc limbajul corpului oamenilor și rețin toate indiciile care se intampla in mediul lor. Cainii și pisicile traiesc intr-o lume a mirosurilor și sunt foarte sensibili la sunete. E posibil ca atunci cand un om care se gandește ca ar dori sa-și scoata cainele la plimbare sa se produca o schimbare la nivel chimic pe care cainele o poate mirosi și  o asociaza cu plimbarea. Cineva care poate jura ca intotdeauna cainele sau știe cand urmeaza sa vina acasa, pot observa ca nu mai e capabil sa faca același lucru atunci cand vine cu alta mașina.

O alta explicație despre simțul paranormal al pisicii care se unduiește langa telefon atunci cand un membru al familiei suna. Pisica se poate undui langa telefon oricand, insa persoana nu observa acest lucru. Daca se intampla ca pisica sa stea langa telefon atunci cand „tati” suna, persoana poate crede pisica are simțuri paranormale.

Nu exista indoiala ca animalele de companie traiesc la un nivel senzorial care e diferit de al nostru. Avem aceleași cinci simțuri insa cainii și pisicile au accentuate mirosul și auzul. Noi simțim folosindu-ne de intelect și emoții de aceea nu e surprinzator ca animalele sunt capabile sa indice lucruri pe care nu ni le-am putea imagina. Cateodata știința tradiționala nu poate explica percepția animalelor. Dezbaterea continua. 

Comentarii:

1 comentariu

Gravatar
Mihnea    |   02.08.2012
Foarte interesant articolul..felicitari!!!

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra