1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Animalul meu de companie are probleme de respiratie. Ce trebuie sa fac?

data: 10.06.2013   |   vizualizari: 31029 vizualizari

Respiratie animaleAtunci cand animalul tau gafaie sau respira incontinuu cu gura deschisa este clar ca se intampla ceva neobisnuit. Uneori insa respiratia anormala a animalelor de companie este un simptom foarte subtil, care este remarcat doar atunci cand devine foarte serios. Vezi mai jos tot ce trebuie sa stii despre problemele de respiratie la animalele de companie!

Daca descoperi ca animalul tau de companie respira anormal, contacteaza de urgenta medicul veterinar, deoarece viata animalului poate fi in pericol!

Simptomele problemelor de respiratie la animalele de companie

Efort respiratoriu marit. Daca animalul tau de companie respira mult mai greu ca de obicei, acest lucru este un semn ca ceva nu este in ordine!

Rata respiratorie marita. Respiratia rapida este un simptom mai des intalnit la cainii care gafaie, decat la pisici. In conditii normale, de exemplu atunci cand pisica este in casa, insa respira foarte greu, cu gura deschisa, este foarte important sa mergi cu ea la medicul veterinar, deoarece este o urgenta medicala!

Cianoza. Daca limba si gingiile animalului tau de companie au o culoare albastra, afectiune cunoscuta sub numele de cianoza, inseamna ca animalul nu primeste suficient oxigen in sange. In astfel de situatii, animalul trebuie transportat de urgenta la medicul veterinar.

Respiratie zgomotoasa. Daca animalul tau de companie raspira zgomotos este cazul sa mergi cu el la medicul veterinar, pentru un control de rutina.

Cauzele problemelor respiratorii la animalele de companie

Astm. Aceasta afectiune inflamatorie a tesuturilor plamanilor este relativ comuna in randul pisicilor. In mod normal cauzeaza tuse si dificultati de respiratie.

Sindrom brahicefalic. Pisicile cu fata plata si cainii cu capul mic sunt mai predispusi la respiratie zgomotoasa, cauzata de lungimea si conturul anormal al palatului moale, care poate obtura partial caile de respiratie. Din nefericiere, aceste tesuturi in exces cauzeaza si anomalii ale tractului respiratoriu superior ceea ce duce chiar la obturarea totala a cailor de respiratie. In plus, aceste tesuturi se pot inflama, in special in momentele de stres sau caldura in exces.

Bronsita. Foarte multe infectii ale bronhiilor cauzeaza probleme respiratorii, in special daca caile de respiratie sunt blocate.

Cancer. Formele de cancer de la nivelul tractului respirator cauzeaza anomalii de respiratie, in special daca caile de respiratie sunt blocate.

Pneumonie. Lichidele se pot acumula in alveole (mici ''baloane'' care se gasesc in plamani si care sunt pline cu aer) din cauza infectiilor. Tusea si respiratia anormala sunt simptome care apar imediat.

Traume. Numeroase tipuri de traume ( ca de exemplu accidentele rutiere) pot afecta structura pieptului animalului de companie. Aceste traume pot distruge si diafragma, ceea ce duce la dificultati severe de respiratie.

Afectiuni infectioase. Bolile infectioase, ca de exemplu tusea de canisa, gripa canina sau herpesul felin pot cauza anomalii de respiratie.

Remedii casnice pentru problemele respiratorii la animalele de companie

Orice animal care are probleme de respiratie trebuie transportat de urgenta la medicul veterinar! In astfel de situatii este indicat si sa calmezi animalul de companie. De asemenea, daca animalul tau de companie s-a inecat cu un corp strain este indicat sa il scoti din gura cat mai repede.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra