1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Beneficii in a tine cainele in lesa

data: 13.07.2012   |   vizualizari: 9570 vizualizari

Lesa pieleLesa de caini este cea mai buna soluție pentru a preveni controlul nașterilor și al puilor nedoriți. Ținandu-ți cainele in lesa, nu exista pericolul imperecherii neplanuite.

Lesa de caini este cea mai buna metoda pentru a-ți ține cainele in siguranța, ferindu-l de trafic, prevenind ranirile, moartea sau tratamentele veterinare scumpe. In felul acesta il poți supraveghea in permanența și vei știi in fiecare minut ce face cainele tau.

  • Lesa de caini este cea mai buna atitudine ca vecin. Ținandu-ți cainele in lesa, vei preveni violarea de domiciliu, atacul asupra altor animale, nu vei deveni o pacoste in cartier și nu vei incalca legile comunitații. De asemenea iți vei opri cainele in a rani copiii sau oamenii mari. Vei caștiga respectul și admirația vecinilor pentru aceasta atitudine plina de responsabilitate. Lesa de caini este cea mai buna metoda de identificare, placuța atașata la zgarda ce conține numele cainelui va ajuta sa va reintalniți, in cazul in care v-ați pierdut unul pe celalalt. Folosește lesa retractabila pentru o mai mare libertate acordata cainelui tau.

Caine lesa

Lesa de caini este cea mai buna protecție a mediului inconjurator și a vieții acestuia, evitand harțuirea animalelor salbatice, distrugerea plantelor sau uciderea animalelor pe cale de dispariție. In felul acesta vei sta liniștit atunci cand te vei plimba cu cainele, putand sa-l controlezi in a face daune mediului inconjurator. 

Lesa de caini este cea mai buna metoda pentru a dezvolta un caine afectuos, iar lesa inlesnește legatura dintre tine și cainele tau. Amandoi puteși comunica unul cu celalalt prin tensiunile și relaxarile lesei. Atunci cand lesa e in tensiunea, cainele tau va știi ca nu poate merge mai departe.

Lesa de caini este o metoda de prevenire a infracțiunilor care pot fi comise pe proprietatea ta, deoarece cainele iți va proteja familia și casa. Poți ține persoanele care au ganduri necurate la distanța deoarece cainele tau va fi acolo, sa pazeasca.

Este important sa le arați și celorlalți, confirmand ca ești un stapan responsabil, aratand preocupare pentru comunitate și rezidenții acesteia. Fii un exemplu pentru cei din jur și arata-le ca lesa este cea mai buna soluție pentru cainele tau !

Caine lesa

Tipuri de lesa.

Este nevoie de tipuri diferite de lesa pentru fiecare activitate sau locație. De exemplu lesa de piele  este o investiție pe termen lung și nu iți va mai arde palma in cazul in care cainele tau trage. Lesele sintetice sunt ieftine, pentru caini cu o greutate mica, ușor de spalat, insa iți pot arde palmele in cazul in care cainele tau trage. Daca ai un caine caruia ii place sa roada, o lesa din metal s-ar potrivi mai bine, insa e grea și stanjenitoare. Lesa retractabila ii ofera cainelui tau libertatea sa exploreze, insa il incurajeaza sa traga in permanența de lesa pentru a o lungi.

Cand alegi o lesa, gandește-te cum vrei s-o utilizezi. Este pentru interior sau exterior? Va funcționa pentru comezile de la distanța? Speri sa se simta in largul sau cainele care va purta aceasta lesa?

Daca dorești sa lucrezi in interior cu cainele tau, iți sugerez o lesa lunga și subțire, din material sintetic. Acest tip de lesa este facuta pentru interior deoarece nu se blocheaza intre mobilier. In plus, fiind ușoara, este mai puțin suparatoare pentru cainele tau și o va accepta mai ușor.

Pentru exterior, este recomandata o lesa de 60-150 cm, realizata din bumbac. Pentru a preveni arsuri in palma, e bine sa porți manuși de lucru. O lesa lunga este potrivita pentru comenzile de la distanța și pentru control.  Este bine sa faci un nod lesei la fiecare 20 cm pentru a pune piciorul pe ea oricand este nevoie fara a exista pericolul alunecarii.

Pentru plimbari e indicata o lesa cu o lungime intre 1-2 m lungime, ideal pentru a-ți ține cainele atent și in poziție. Indiferent ca este facuta din nylon, piele sau o franghie este potrivita atata timp cat este bine facuta și incuietoarea este sigura.

Un ultim sfat: indiferent ce lesa alegi, e bine ca aceasta sa se detașeze de zgarda astfel incat sa o poți scoate ușor daca dresajul impune acest lucru. 

Lesa animatie

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra