1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea broastelor testoase

data: 30.05.2013   |   vizualizari: 7518 vizualizari

Broasca testoasaChiar daca broastele testoase par animale usor de intretinut, acestea necesita mult timp si atentie. Vezi mai jos tot ce trebuie sa stii despre ingrijirea broastelor testoase.

Terariul broastelor testoase

Chiar daca sunt animale de mici dimensiuni, broastele testoase au nevoie de mult spatiu pentru a se desfasura si pentru a se simti bine si in siguranta. Astfel, este foarte important sa le asiguri un loc de desfasurare suficient. Un terariu sau un acvariu mare, impartit in doua zone, una cu apa si una cu nisip, este recomandat pentru o broasca testoasa.

De asemenea, din terariu nu trebuie sa lipseasca o lampa de incalzire, astfel incat broasca sa se incalzeasca sub ea ori de cate ori are nevoie. Pentru a suplimenta lumina naturala, este bine sa folosesti un bec cu raze UVB.

In plus, este bine ca apa din acvariu sa aiba o temperatura optima, nici prea mare, nici prea mica, astfel incat broasca sa se simta in siguranta si sa nu ii fie afectata starea de sanatate. Specialistii recomanda ca broasca testoasa sa fie lasata doar in terariul ei. Atunci cand este scoasa afara, schimbarile de temperatura ii pot afecta sistemul imunitar.

In timpul toamnei, broastele testoase trebuie sa hiberneze timp de 10 – 20 de saptamani. Pentru persoanele care tin broaste testoase in apartament este foarte greu sa le lase sa hiberneze, insa este indicat ca in terariu sa existe si o ascunzatoare, unde broasca se poate retrage in lunile reci ale anului.

Apa din acvariul broastei testoase trebuie schimbat zilnic, in caz contrar miroase foarte urat, iar acumularile de mizerie vor afecta sistemul respirator al reptilei. In plus, si nisipul trebuie schimbat odata pe saptamana.

Hrana broastelor testoase

Broastele testoase mici trebuie sa fie hranite zilnic, iar cele mature cel putin de trei ori pe saptamana. Pentru broastele tinere, 50-70% din hrana zilnica trebuie sa fie formata din proteine, iar la cele adulte aportul de proteine trebuie sa fie de 10-20 %.

De asemenea, broastele testoase pot consuma mai multe tipuri de fructe si legume. Legumele si verdeturile oferite broastelor testoase este bine sa fie tocate sau rase inainte de le oferi. Surse bune de proteine sunt viermisorii, greierii, lacustele, melcii, puii de soareci tocati.

Ofera-i broastei testoase vitamina A daca observi simptome neobisnuite ca de exemplu schimbari in comportament si hranire, secretii ale nasului sau gurii sau inflamatii si noduli. De asemenea, suplimentele cu vitamina A sunt necesare si daca broasca testoasa are pete albe sau gri pe piele sau carapace, pielea si carapacea sunt uscate, carapacea este moale sau are o nuanta rosie.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra