1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Ce trebuie sa stii despre obezitatea la animalele de companie

data: 24.04.2013   |   vizualizari: 11078 vizualizari

Animal obezObezitatea la animalele de companie este o problema severa, care poate pune in pericol viata prietenilor tai necuvantatori. Invata sa depistezi la timp aceasta problema si sa iei masurile corecte de prevenire si tratare. Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii despre obezitatea la animalele de companie!

Ce este obezitatea la animale

Obezitatea este o afectiune care poate fi definita ca exces de grasime corporala. Aceasta grasime in exces afecteaza sanatatea si starea de bine a animalului si ii reduce calitatea vietii. Obezitatea este o problema severa, care afecteaza milioane de animale din intreaga lume.

Obezitatea duce la suferinta si dizabilitati si afecteaza animalele pe termen lung. Totusi, obezitatea este una dintre problemele de sanatate care poate fi cel mai usor prevenita.

Care sunt cauzele obezitatii

Chiar daca exista o serie de afectiuni care cauzeaza obezitate, principalul motiv pentru care animalele devin obeze este mancarea care contine mai multa energie (calorii) decat este consumata. Astfel, daca animalele consuma mai multe alimente decat au nevoie si nu fac miscare deloc, atunci se pot ingrasa si pot deveni obeze.

Care sunt animalele predispuse la obezitate

Exista mai multi factori care contribuie la ingrasarea animalelor. De exemplu, in cazul cainilor, rasa este definitorie, astfel ca anumite rase de caini sunt mult mai mult supuse riscului de a deveni obeze.

Varsta este de asemenea un factor important, iar riscul de obezitate creste pe masura ce animalul este mai batran. Animalele castrate sunt de asemenea mai supuse riscului de a deveni obeze.

In ultimii ani, numeroase studii arata ca si animalele detinute de persoane obeze au tendinta de a se ingrasa. Astfel, o persoana obeza este mult mai putin interesata sa faca miscare, iar animalul de companie este direct afectat de stilul de viata al stapanului.

Care sunt riscurile pentru sanatate asociate cu obezitatea

Obezitatea poate cauza probleme serioase de sanatate si poate pune in pericol viata animalului de companie. Astfel, obezitatea reduce atat viata animalului, cat si calitatea ei. Printre cele mai severe probleme de sanatate asociate cu obezitatea la animale se numara diabetul, afectiunile ortopedice, afectiunile cardiace, afectiunile respiratorii, hipertensiunea, afectiunile pielii si diferite tipuri de cancer.

In plus, obezitatea afecteaza si comportamentul animalului de companie, care nu mai este capabil de exemplu sa se plimbe sau sa faca miscare. De asemenea, se poate confrunta adesea cu probleme respiratorii si insolatie.

Care sunt metodele eficiente de prevenire a obezitatii la animalele de companie

Pentru caini si pisici, cele mai indragite si comune animale de companie, exista o serie de controale regulate pe care le poti face la cabinetul veterinar, pentru a depista problemele la care sunt expuse, starea de sanatate si gradul riscului de obezitate.

Unele verificari le poti face chiar tu acasa. De exemplu, unui animal de companie cu o greutate normala trebuie sa ii simti coastele, care nu trebuie sa fie acoperite cu un strat gros de grasime. De asemenea, trebuie sa vezi si sa simti talia animalului de companie, talie care este bine sa fie vizibila atunci cand privesti animalul de sus. In plus, burta animalului este bine sa fie stransa si supla, atunci cand privesti animalul dintr-o parte.

De asemenea, daca esti ingrijorat in ceea ce priveste greutatea animalului tau de companie este bine sa mergi la un control de rutina la medicul veterinar. Acesta te va ajuta sa gasesti cele mai bune tratamente si modalitati prin care sa reduci greutatea corporala a animalului tau de companie.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra