1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Cele mai comune specii de paianjeni din lume

data: 29.04.2013   |   vizualizari: 11411 vizualizari

PaianjenDetesti paianjenii si numai gandul la aceste insecte te inspaimanta? Invata sa afli mai multe informatii despre ei si cum sa te feresti de muscatura lor. Descopera mai jos trei dintre cele mai comune specii de paianjeni din lume!

Paianjenul Pustnic Maro

Paianjenul pustnic maro este unul dintre cei mai veninosi paianjeni din Statele Unite ale Americii. Numele acestui paianjen vine de la culoarea si habitatul sau: este maro si foarte retras. Nu este aproape niciodata vazut in zone deschise.

Descriere. Paianjenul pustnic maro este cunoscut si sub numele de ''Paianjenul Vioara'' deoarece are corpul de forma unei viori. Corpul are o lungime de 2-20 mm, iar femela este mai mare decat masculul. Acest paianjen are 6 ochi grupati in trei perechi, iar corpul si picioarele sunt acoperite de par fin si scurt.

Habitat. Paianjenul pustnic maro se gaseste in Statele Unite ale Americii si in Mexic, unde se adaposteste in special in zonele parasite de oameni. Prefera locurile intunecate, departe de interactiunea cu omul. Se pot adaposti si in beciuri, pivnite, dar si in cutii de depozitare, pantofi, haine sau mobilier. In zonele greu accesibile, populatia de paianjeni pustnici maro este foarte densa.

Muscatura. Muscatura paianjenului pustnic maro este dureroasa si provoaca rani adanci, care necesita 6-8 saptamani de vindecare. In caz de muscatura, rana trebuie acoperita imediat cu gheata, pentru a ameliora inflamatia si durerea. Apoi, este foarte important ca persoana muscata de paianjenul pustnic maro sa mearga la medic, deoarece acest paianjen poate fi purtatorul unor infectii si boli severe. Paianjenul pustnic maro nu este agresiv si in mod normal musca doar atunci cand se afla in pericol, cand este strivit sau deranjat.

Paianjenul Lup

Paianjenul Lup este cunoscut pentru vederea sa foarte buna si pentru abilitatile de vanatoare excelente. Exista peste 200 de specii de paianjeni lup in intreaga lume.

Descriere. Paianjenul lup este un paianjen paros, care poate atinge atinge marimea de 5 centimetri. Corpul este de obicei acoperit cu numeroase marcaje, de culoare neagra, gri sau maro. Femelele de paianjen lup poarta cu ele sacul cu oua, iar puii de paianjeni sunt purtati pe spatele mamelor pana cand sunt suficient de mari sa se deplaseze singuri.

Habitat. Paianjenul lup este solitar si ii place sa vaneze singur. Se gaseste in intreaga lume si prefera frunzisurile, pasunile, stancile, pasurile si campurile umede.

Muscatura. Muscatura paianjenului lup este veninoasa si cauzeaza umflaturi, iritatii, mancarimi ale pielii si stari acute de disconfort. Paianjenul lup este in mod obisnuit inofensiv pentru om si ataca doar atunci cand este provocat.

Paianjenul Vaduva Neagra

In Statele Unite ale Americii exista cinci specii de paianjeni Vaduva Neagra, toate de culoare neagra.

Descriere. Femela are corpul de un negru stralucitor, cu un desen rosu sub forma de clepsidra pe abdomenul globular.

Habitat. Paianjenul Vaduva Neagra este mai intalnit in regiunile nordice ale Statelor Unite ale Americii, unde prefera padurile umede si intunecoase. Traieste si in hambare, pivnite, beciuri sau toalete publice.

Muscatura. Muscatura produsa de paianjenul Vaduva Neagra este foarte dureroasa si se raspandeste rapid catre brate, picioare, piept, spate si abdomen. Frisoanele, voma, dificultatile de respiratie, transpiratia, delirul, paralizia partiala, crampele abdominale si spasmele apar in decurs de cateva ore.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra