1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Cele mai rare rase de pisici

data: 19.08.2013   |   vizualizari: 11853 vizualizari

SokokePisicile sunt unele dintre cele mai indragite animale de companie, ideale pentru orice familie. Exista numeroase rase de pisici, din care pasionatii pot alege, insa sunt cateva rase foarte rare in lume! Totusi, in ciuda raritatii lor, aceste pisici sunt afectuoase, sociabile si inteligente! Descopera mai jos cele mai rare rase de pisici din lume!

Kurilian Bobtail

Rasa de pisici Kurilian Bobtail este o rasa naturala, care a aparut ca o mutatie genetica spontana. Nativa din Insulele Kuril, un arhipelag localizat intre Japonia si Rusia, pisica din rasa Kurilian Bobtail este un vanator si un pescar excelent, insa ramane afectuoasa si delicata cu stapanii sai.

Are o inteligenta peste medie si se adapteaza rapid oricarui mediu de trai. Chiar daca are un aspect salbatic, aceasta pisica are un temperament foarte placut, este devotata, iubitoare si sociabila. Se intelege bine si cu alte animale de companie si se ataseaza si de copii, devenind astfel un companion ideal.

Serengeti

Creata prin incrucisarea pisicilor din rasele Bengaleza si Oriental Shorthair, Serengeti este o rasa de pisici 100% domestica. In prezent, aceasta rasa de pisici nu este recunoscuta oficial, insa se afla in stadiul de rasa preliminara.

Chiar daca atunci cand intra in contact cu persoane noi Serengeti este o pisica timida se ataseaza rapid de oameni, cu care creeaza o relatie speciala. Ca si pisica din rasa Bengaleza, Serengeti are foarte multa energie, este agila si in alerta tot timpul. Are nevoie de mult spatiu de desfasurare, dar si de stapani care ii acorde atentia de care are nevoie si care sa se joace cu ea zilnic.

Napoelon

Pisica din rasa Napoleon are blana lunga si picioare scurte, trasaturi caracteristice ale acestei rase obtinute prin incrucisarea pisicilor din rasle Munchkin si Persana. Are capul rotund, corpul mic si robust si un aspect general inocent. Totusi, ca orice pisica, si Napoleon este foarte jucausa, alerta si sociabila.

Pisica Napoleon este insa si foarte tandra si afectuoasa cu oamenii, fiind un animal de companie potrivit pentru familiile cu copii. Totusi, pisica din rasa Napoleon are o personalitate puternica, de care stapanii vor fi constienti in permanenta.

Ojos Azules

Istoria pisicilor din rasa Ojos Azules a inceput in anul 1984, in New Mexico, acolo unde aceste pisici au fost identificate intr-o colonie de pisici abandonate. Este o rasa foarte rara de pisici, insa a fost recunoscuta oficial si exista chiar si cativa crescatori care vor sa imbunatateasca aceasta rasa.

Pisica Ojos Azules este activa, prietenoasa si afectuoasa. Foarte linistita, aceasta pisica adora sa isi petreaca timpul in casa, alaturi de stapani. Se intelege bine si cu copiii, cu care cladesc prietenii puternice. Este astfel un animal de companie ideal pentru familiile linisite.

Peterbald

Creata in Rusia, pisica din rasa Peterbald este inteligenta si jucausa, afectuoasa si foarte curiosa. Are un corp mic si delicat, acoperit de un puf matasos. In ciuda aspectului ciudat, pisica din rasa Peterbald este inteligenta si se ataseaza foarte mult de stapanii, pe care ii urmeaza peste tot in casa.

Este o pisica sociabila si jucausa, care nu pierde nicio ocazie de a a-si etala abilitatile fizice. Adora copiii, cu care ii place sa se joace si sa isi petreaca timpul. De asemenea, pisica Peterbald este comunicativa, devenind un adevarat animal de companie.

Sokoke

Rasa de pisici Sokoke este una dintre cele mai rare din lume, insa si una dintre cele mai vechi. Descendenta a pisicilor salbatice din Arabia, Sokoke este o rasa naturala de pisici, care a fost mai tarziu dezvoltata si imbunatatita in Danemarca.

Sokoke este insa o pisica usor de dresat, foarte alerta si inteligenta. Se ataseaza mult de stapanii sai, insa nu ii place sa fie tinuta in brate. Are o fire independenta si ii place foarte mult sa se joace.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra