1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Deparazitarea animalelor de companie

data: 02.08.2013   |   vizualizari: 11310 vizualizari

DeparazitareDeparazitarea animalelor de companie este esentiala pentru starea lor de sanatate, dar si pentru prevenirea infestatiilor. Recomandata de doua ori pe an, deparazitarea, atat interna, cat si externa, trebuie sa fie realizata pe animale clinic sanatoase!

Deparazitarea interna

Deparazitarea interna reprezinta administrarea de medicamente antiparazitare, comprimate sau siropuri, care au ca efect indepartarea parazitilor interni si prevenirea infestarii. Deparazitarea interna poate fi realizata la varste foarte mici, de 5-6 saptamani la caine si 6-7 saptamani la pisica.

In functie de greutatea corporala sunt administrate comprimate antiparazitare de uz veterinar. De obicei, deparazitarea interna a animalelor se realizeaza de doua ori pe an, in special in lunile de vara si toamna, apoi este necesar si un rapel la 14 zile.

Pentru o deparazitare corecta, trebuie apreciata greutatea cat mai exacta a animalelor, dupa care se efectueaza operatiune de indepartare a parazitilor.

Cel mai indicat este ca deparazitarea interna sa aiba loc dimineata pe stomacul gol, fara ca animalul sa consume hrana minimum 30 de minute dupa administrarea pastilelor antiparazitare.

Pentru prevenirea infestatiei cu paraziti, deparazitarile repetate sunt recomandate odata la 3-4 luni. Deparazitarea interna este recomandata si animalelor batrane si celor care sunt crescute in casa.

Deparazitarea externa

Deparazitarea externa se realizeaza la puii de animal cu varsta cuprinsa intre 5 si 6 saptamani. Pentru aceste animale sunt recomandate produsele destinate juniorilor. Pentru prevenirea infestarii cu paraziti externi (purici, capuse) deparazitarea poate fi realizata lunar, pe toata perioada sezonului cald.

Substantele de deparazitare externa trebuie sa fie recomandate de medicul veterinar si sa fie in concordanta cu greutatea animalului de companie.

Cele mai eficiente produse de deparazitare externa sunt cele sub forma de pipeta, care contin o substanta activa care se aplica direct pe pielea animalului, in zona cefei.

Atentie!

Deparazitarea este bine sa se efectueze doar la animalele sanatoase din punct de vedere clinic. De asemenea, la efectuarea deparazitarii este esential sa se tina cont de greutatea animalului, deoarece o cantitate mare de antideparazitar intern sau extern poate fi toxica si chiar fatala!

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra