1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Infectiile urechilor la pisici

data: 11.06.2013   |   vizualizari: 11428 vizualizari

Urechi pisiciIntotdeauna ai protejat urechile pisicilor pentru ca stiai ca sunt sensibile. Stiai insa ca de obicei infectiile la urechi apar foarte rar? Totusi, atunci cand urechile pisicilor se infecteaza, cauzele sunt foarte complexe. Vezi mai jos tot ce trebuie sa stii despre simptomele, cauzele si tratamentul infectiilor urechilor la pisici!

De obicei, infectiile urechilor pisicilor sunt cauzate in special de paraziti, care sunt responsabili pentru mai mult de jumatate dintre cazurile de infectii. De asemenea, de vina sunt si alergiile sau anumite acumulari blocate in canalul urechii.

Tratarea infectiilor urechilor nu este dificila, cel mai adesea fiind prescrise antibiotice, medicamente impotriva parazitilor si corticosteroizi. Este insa esential ca pisica sa fie transportata cat mai repede la un cabinet veterinar. Netratate, infectiile urechilor devin cronice si duc chiar la surditatea pisicii sau la paralizie faciala.

Cauzele infectiilor urechilor la pisici

In general, daca pisica nu este infestata cu paraziti, infectiile urechilor sunt afectiuni secundare, cauzate de alte probleme medicale. Iata mai jos cateva dintre cele mai frecvente cauze ale infectiilor urechilor la pisici:

 • infectii bacteriene;
 • depuneri de ceara in canalul urechii;
 • cresterea de fire de par dure in canalul urechii;
 • hipotiroidism;
 • afectiuni autoimunitare;
 • tumori ale canalului urechii;
 • iritanti din mediul inconjurator;
 • diabet.

De obicei, pisicile care sufera de diabet si alergii sau au un sistem imunitar slabit sunt mult mai predispuse la infectii ale urechilor.

Simptomele infectiilor urechilor la pisici

O pisica isi va arata disconfortul prin scarpinarea intensa a urechilor si prin scuturarea repetata a capului, in directia din care survine durerea. Alte simptome ale infectiilor urechilor sunt si:

 • secretiile de culoare neagra sau galbena;
 • inrosirea si inflamarea canalului urechii;
 • depunerile de ceara de la nivelul canalului urechii;
 • secretiile care seamana cu zatul de cafea;
 • mirosul puternic;
 • pierderea auzului;
 • pierderea echilibrului;
 • dezorientarea.

Tratamentul infectiilor urechilor la pisici

Daca infectiile urechilor sunt cauzate de infestarea cu paraziti sau de anumite infectii bacteriene, vor fi administrate medicamente impotriva parazitilor, medicamente antifungice si antibiotice. Aceste medicamente trebuie sa fie sub forma de unguent sau picaturi pentru urechi.

Daca infectia s-a raspandit si la urechea mijlocie, cele mai indicate sunt antibioticele sistemice. La inceputul tratamentului, medicul veterinar va tunde parul din urechi sau din jurul urechilor, dupa care va curata si usca canalul urechii.

De asemenea, atunci cand trebuie sa administrezi pisicii picaturi, este bine sa te asiguri ca urechea este curata si uscata. Dupa ce aplici picaturile, maseaza usor baza urechi, pentru a te asigura ca medicamentul isi face efectul si ajunge la canalul urechii.

Daca infectiile sunt grave, medicul veterinar va prescrie anumite medicamente care sa reduca inflamatiile si roseata urechilor. In unele cazuri, interventiile chirurgicale sunt necesare pentru a indeparta tesuturile umflate.

Prevenirea infectiilor urechilor la pisici

Cea mai buna modalitate prin care poti preveni infectiile urechilor la pisici este sa le verifici regulat. Urechile sanatoase au o culoare roz pal si nu au urme vizibile de mizerie sau ceara. De asemenea, nu au nici miros neplacut.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra