1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Intoxicatia cu ciocolata la caini

data: 30.04.2013   |   vizualizari: 9258 vizualizari

Caine ciocolataCainele tau reprezinta pentru tine mai mult decat un animal de companie? Atunci este bine sa te asiguri ca este in siguranta, iar alimentele pe care i le oferi nu sunt periculoase pentru sanatatea lui. Chiar daca majoritatea alimentelor pentru oameni sunt sigure si pentru caini, este bine sa pastrezi moderatia. Nu acelasi lucru se aplica si in cazul ciocolatei, care este extrem de periculoasa pentru caine. Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii despre intoxicatia cu ciocolata la caini!

Ciocolata poate imbolnavi si chiar ucide cainele si este una dintre cele mai intalnite intoxicatii la caini. Astfel, orice cantitate de ciocolata este interzisa cainilor. Ciocolata neagra si cea menajera sunt cele mai periculoase, in timp ce ciocolata cu lapte sau ciocolata alba prezinta cele mai scazute riscuri pentru sanatatea cainelui.

De ce este ciocolata otravitoare pentru caini?

Ciocolata este realizata din cacao, iar boabele de cacao contin cofeina si theobromina, un antioxidant puternic, care pentru caini este foarte toxic. Organismul cainilor metabolizeaza theobromina foarte incet, ceea ce duce la o serie de complicatii.

Chiar si cele mai mici cantitati de ciocolata cauzeaza voma si diaree la caini. In cantitati foarte mari, ciocolata duce la hiperactivitate, tremuraturi, hipertensiune, ritm cardiac alert, incapacitatea de a respira si stop cardiac.

Care este cantitatea de ciocolata periculoasa pentru caini?

Cu cat ciocolata contine mai multa theobromina, cu atat este mai otravitoare pentru caine. Ciocolata amaruie menajera contine aproximativ 390 de miligrame la 30 de grame de ciocolata, aproape de 10 ori mai mult decat contine ciocolata cu lapte. In schimb, ciocolata alba contine foarte putina theobromina.

Insa potrivit medicilor veterinari, chiar si 30 de grame de ciocolata poate fi fatala pentru un caine. De asemenea, cu cat cainele este mai mic, cu atat riscurile pentru sanatate sunt mai mari. Complicatii serioase pot aparea atunci cand sunt ingerate intre 100 si 150 de miligrame de theobromina per kilogram din greutatea cainelui.

Ce faci daca cainele tau a consumat ciocolata?

Daca cainele tau a consumat ciocolata, este indicat sa suni imediat la medicul veterinar. Acesta trebuie sa stie care este cantitatea pe care cainele a consumat-o si tipul de ciocolata. De asemenea, trebuie sa ii spui medicului veterinar si care este greutatea cainelui tau.

De obicei, dupa ce consuma o cantitate mare de ciocolata, cainii se confrunta cu voma si diaree. Pentru a preveni patrunderea theobrominei in sistemul cainelui este bine sa ii oferi o solutie formata din peroxid de hidrogen si apa. Aceasta solutie induce voma, astfel ca animalul tau va elimina din sistem substantele periculoase.

Daca cainele tau prezinta simptome mai grave, ca de exemplu hiperactivitate sau dificultati de respiratie, este indicat sa mergi cu el de urgenta la medicul veterinar. Medicul va induce voma si apoi va administra cainelui carbune medicinal, care va absoarbe toxinele ramase. De asemenea, cainelui i se vor oferi si cantitati mari de lichide pentru a proteja sistemul cardiac.

De obicei, simptomele intoxicatiei cu theobromina apar de obicei in decurs de 4-24 de ore dupa ce a fost consumata ciocolata.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra