1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Metode prin care sa previi cancerul canin

data: 30.08.2013   |   vizualizari: 13444 vizualizari

Cancer cainiCa si in cazul oamenilor, exista o serie de schimbari ale stilului de viata pe care proprietarii de caini le pot face pentru a preveni cancerul la aceste animale de companie. Iata mai jos ce poti face pentru a avea un caine sanatos!

Cancerul este o boala care afecteaza oamenii si animalele deopotriva. Este o boala extrem de severa si costisitoare si reprezinta o experienta devastatoare pentru orice iubitor de animale. Exista insa o serie de masuri pe care le poti face pentru a reduce riscul de cancer la caini si suferinta acestor animale.

Evita vaccinurile inutile

Unele tipuri de vaccinuri pot cauza cancer la caini. Acest tip de cancer este localizat in special in locul in care a fost efectuata injectia. In plus, aditivii din unele vaccinuri (seruri si proteine), pot cauza probleme autoimunitare. Acest probleme de la nivelul sistemul imunitar duc la cancer si afecteza o serie de organe vitale.

Este astfel indicat ca aceste animale de companie sa fie vaccinate numai daca legea cere expres acest lucru si daca vaccinul este necesar pentru a preveni boli serioase. In plus, inainte de efectuarea unui vaccin este foarte important sa te documentezi foarte bine si sa cantaresti foarte bine optiunile tale.

Daca cainele a fost diagnosticat cu cancer, vaccinurile sunt total interzise, deoarece pot agrava starea de sanatate a cainelui. In plus vaccinurile suprima activitatea sistemului imunitar si pot interactiona negativ cu medicamentele pentru cancer.

Castreaza cainele la timpul potrivit

Unele tipuri de cancer pot fi prevenite complet prin castrarea animalelor de companie. Aceasta interventie este indicat insa sa nu fie realizata prea devreme. De obicei, anumite tipuri de cancer, ca de exemplu cel osos, apar daca cainele este castrat inainte de implinirea varstei de un an.

Astfel, este foarte important sa discuti cu medicul veterinar si sa gasiti cea mai buna solutie pentru sanatatea cainelui.

Ai grija la substantele chimce folosite in gospodarie

Cainii care sunt expusi la anumite substante chimice sintetice folosite in gospodarie prezinta un risc extrem de crescut de a dezvolta celule canceroase. De asemenea, trebuie sa fii atent si la produsele pentru eliminarea parazitilor interni si externi, deoarece pot contine chimicale periculoase.

In plus, este foarte important sa nu fumezi in apropierea cainilor. Si aceste animale pot suferi de aceleasi efecte ale fumatului pasiv ca si oamenii.

Ai grija de sanatatea generala a cainelui

Ca si in cazul oamenilor, miscare regulata si alimentatia echilibrata sunt esentiale pentru starea de sanatate a cainelui. Acesti doi factori combinati ajuta la prevenirea a o multitudine de afectiuni, printre care si cancer.

Ofera cainelui tau hrana de calitate, care sa contina ingrediente naturale, bogate in nutrienti esentiali pentru organismul cainelui. In plus, miscarea zilnica si implicarea cainelui in cat mai multe activitati fizice sunt esentiale pentru o viata lunga si sanatoasa.

Redu stresul

Emotiile negative asociate cu stresul pot afecta grav ficatul cainelui. Acest fenomen este foarte periculos deoarece chimicalele din ficat pot crea tumori serioase. Astfel, este indicat sa ii oferi cainelui tau un mediu de viata linistit, fara evenimente sau situatii care ii pot pune viata in pericol.

Fii atent si la simptome precum scaderea apetitului alimentar, latrat in exces sau orice alt tip de comportament ciudat, care poate indica o dereglare in starea cainelui.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra