1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Mituri despre alimentatia iepurilor de companie

data: 05.06.2013   |   vizualizari: 8844 vizualizari

Morcovi iepureSe spune ca iepurii mananca numai morcovi, nu-i asa? Ei bine, Bugs Bunny este raspuzator pentru o serie de mituri despre iepuri si alimentatia lor. Descopera mai jos cateva dintre cele mai comune mituri despre urecheati!

Mit: Iepurii mananca numai morcovi

Adevar: Bugs Bunny nu avea dreptate! Morcovii nu trebuie sa reprezinte principala sursa de hrana pentru iepuri. In mod normal, iepurii nu mananca radacinoase sau fructe. Deoarece aceste alimente sunt bogate in zahar trebuie oferite iepurilor in cantitati foarte mici, ca gustari ocazionale. Iepurii trebuie sa se hraneasca in principal doar cu fan, iarba si verdeturi.

Mit: Fanul este doar culcus pentru iepuri

Adevar: Fanul este foarte important pentru alimentatia iepurilor si nu reprezinta doar culcusul lor. Fanul proaspat, frumos mirositor si fara praf trebuie sa fie principala sursa de hrana a iepurilor. De altfel, iepurii trebuie sa aiba acces nelimitat la sursele de fan.

Mit: Iepurii mananca salata verde

Adevar: Salata verde nu este mancare pentru iepuri, iar alimentatia lor nu trebuie sa se bazeze doar pe acest aliment! De altfel, este indicat ca iepurii sa nu consume anumite tipuri de salata, precum salata iceberg, deoarece contin anumite substante active, ca de exemplu laudanum, care sunt periculoase pentru iepuri.

De asemenea, salata verde nu este nutritiva pentru iepuri, deoarece contine cantitati mari de apa si foarte putini nutrienti esentiali pentru iepuri. Totusi, iepurii pot fi hraniti cu salata de culoare cat mai inchisa, care este mai bogata in nutrienti, vitamine si minerale esentiale pentru iepuri. Oferita in cantitati mari, salata poate cauza deranjamente stomacale la iepuri.

Mit: Iepurii trebuie sa consume cantitati mari de peleti

Adevar: Daca iepurii consuma cantitati mari de mancare comerciala, sub forma de peleti, muesli etc, se pot ingrasa rapid si este chiar posibil sa refuze in totalitate alte tipuri de hrana, ca fan sau iarba.

In plus, alimentele de tip muesli este bine sa nu fie oferite iepurilor deoarece pot cauza tumori si probleme stomacale. Peletii trebuie oferiti in cantitati mici, doar ca gustare. Fanul si iarba sunt esentiale pentru iepurii de companie si ii ajuta sa schimbe rapid dintii care cresc in permanenta. In acelasi timp, fanul mentine si stomacul sanatos.

In acelasi timp, iarba si fanul ii stimuleaza pe iepuri sa sape si sa pasca mancarea, ceea ce reprezinta comportamente normale pentru aceste animale.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra