1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Pisica ta este bolnava? Vezi care sunt simptomele!

data: 22.05.2013   |   vizualizari: 9769 vizualizari

Pisica bolnavaPisicile sunt maestre atunci cand vine vorba sa isi ascunda slabiciunile, astfel ca de cele mai multe ori nu vei observa ca se simt rau. Totusi, pisicile sunt animale cu ritualuri bine stabilite, astfel ca trebuie sa iti dea de gandit orice schimbare de comportament. Descopera mai jos semnele care indica ca pisica ta este bolnava!

Odata ce vei descoperi care sunt problemele, vei putea sa iei rapid si masurile necesare!

Simptome la care sa fii atent

Anumite schimbari din comportamentul pisicii tale pot fi semne ca este bolnava sau ca nu se simte prea bine. Scaderea brusca a energiei pisicii, dar si a apetitului alimentar si al greutatii corporale sunt semne clare ca pisica sufera.

Printre semnele care arata ca pisica nu se simte bine se numara si voma, diareea, scaunele cu sange, constipatia, urina cu sange, setea excesiva, urinarea frecventa, stranuturile si secretiile nazale, dificultatile de respiratie, inabilitatea de a-si folosi picioarele din spate, nodulii neobisnuiti, respiratia urat mirositoare sau salivarea in exces.

De asemenea, daca pisica incearca sa urineze, insa nu produce nimic, trebuie sa discuti de urgenta cu medicul veterinar. Adesea, masculii se pot confrunta cu blocaje severe ale tractului urinar, probleme medicale dureroase si extrem de severe pentru pisici.

Verifica temperatura corpului pisicii

Daca esti ingrijorat ca pisica ta poate avea febra, ii poti verifica temperatura corporala cu un termometru rectal. Valorile normale intre care se poate incadra temperatura corporala a pisicii sunt intre 38 si 39,2 grade Celsius. Orice valoare mai mica sau mare de acestea indica ca pisica ta este bolnava.

In astfel de situatii este bine sa discuti cu medicul veterinar si sa mergi cu pisica la un control amanuntit.

Ia rapid masurile corecte de tratare a pisicii

Niciodata nu este prea devreme sa discuti cu medicul veterinar daca suspectezi ca pisica ta este bolnava. Atunci cand depistezi schimbari in comportamentul felinei tale este bine sa discuti cu medicul care se ocupa de pisica ta si sa luati impreuna masurile corecte pentru a preveni si trata afectiunile de care poate suferi.

Cere-i medicului si sfaturi legate de siguranta, alimentatia si ingrijirea pisicii tale, astfel incat aceasta sa creasca si sa se dezvolte frumos.

De asemenea, care pisica ta are acces la curte este foarte important sa nu fie expusa sau sa intre in contact cu toxine. De asemenea, este bine sa fie tinuta la distanta de caini sau alte animale necunoscute care o pot rani.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra