1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Protejeaza-ti animalul pe timpul verii

data: 01.08.2012   |   vizualizari: 15896 vizualizari

Protejeaza-ti animalul pe timpul veriiNe place tuturor sa ne petrecem zilele stand sub soare, impreuna cu compania noastra cu blana, insa timpul prelungit petrecut la soare implica pericole.

Urmand cateva reguli simple este ușor sa ții animalul departe de pericole in timp ce te distrezi cu prietenii. Luand in calcul aceste masuri simple iți vei proteja animalul de supraincalzire. Daca banuiești ca a suferit un atac de cord, mergi imediat la medicul veterinar.

Viziteaza medicul veterinar.

O vizita la medicul veterinar la finalul primaverii sau inceputul verii este o necesitate. Asigura-te ca animalul tau de companie este testat impotriva viermilor la inima, in cazul in care nu i-a fost administrat un tratament preventiv. Sunt paraziții compania animalului tau? Cere-i medicului veterinar sa-ți recomande tratamente sigure impotriva paraziților externi.

Hidrateaza.

Animalele se deshidrateaza foarte rapid, prin urmare e bine sa le dai apa proaspata și curata cand e cald afara. Asigura-te ca animalul tau de companie are un loc la umbra pentru a se feri de soarele arzator, ai grija sa nu il supui la prea multa mișcare și ține-l in casa atunci cand e prea cald afara.

Cunoaște semnalele de alarma.

Simptomele supraincalzirii la animalele de companie includ gafaiala sau dificultate in a respira, creșterea pulsului și respirației, salivare excesiva, slabiciune și chiar prabușire. Pot interveni convulsiile, diaree cu sange și voma cand corpul atinge o temperatura mai mare de 40 de grade Celsius. Animalele cu fața plata ca pisicile persane sau cainii pug sunt mult mai vulnerabile la atacurile de inima deoarece le este mai greu sa gafaie. Aceste animale de companie odata cu varsta, greutatea in exces, problemele de inima sau plamani, ar trebui sa fie ținute intr-o camera cu aer condiționat cat mai mult posibil.

Fara parcari.

Este interzis sa-ți lași animalul de companie in mașina, in parcare. Intr-o zi caniculara, o mașina parcata devine un cuptor, chiar și cu geamurile deschise și poate duce la atacuri de inima. Sa lași animalele nedorite in mașini cand sunt temperaturi extreme este ilegal in cateva state.

Stropește-l cu grija.

Nu-ți lasa animalul nesupravegheat in preajma piscinei pentru ca nu toate animalele sunt inotatoare bune. Introducerea animalului in apa ar trebui sa se faca treptat și asigura-te ca poarta echipament de plutire. Clatește cainele de clorul din piscina sau sarea din mare și nu-l lasa sa bea apa din piscina pentru ca stomacul lui poate suferi din cauza chimicalelor.

Elimina pericolele

In timpul lunilor calduroase s-au inregistrat cele mai multe raniri pe care animalele le-au suferit pentru ca au cazut de la fereastrele deschise. Cei care au animale de companie ar trebui sa iși ia cateva masuri de precauție. Pasteaza geamurile inchise și asigura-te ca cele ajustabile sunt securizate.

Protejeaza-ti animalul pe timpul verii

Stilul verii

Simte-te liber sa tunzi parul lung al cainelui, insa nu-l rade niciodata! Blana scurtata il va ajuta sa nu se supraincalzeasca și sa nu sufere de arsuri solare. Daca iți vei peria pisica mai mult decat de obicei vei preveni problemele cauzate de caldura. Asigura-te ca produsele pe care le folosești impotriva arsurilor solare și insectelor sunt destinate animalelor.

Strazile periculoase

Cand temperaturile sunt foarte ridicate, nu-i permite cainelui tau sa se lugeasca pe asfaltul incins. Stand lipit de asfalt, se poate incalzi foarte ușor și poate suferi arsuri la pernițe. Plimba-l cat mai puțin pe aceste temperaturi.

Evita substanțele chimice.

Insecticidele folosite in mod obișnuit impotriva purecilor și capușelor pot fi daunatoare pentru caini daca sunt ingerate. Cand pornești cu cainele la plimbare, orienteaza-te catre zonele care știi ca nu sunt stropite cu substanțe chimice. Mergi imediat la medicul veterinar daca banuiești ca animalul tau de companie a ingerat o substanța chimica.

Animale la petrecere

Cainele tau te insoțește la gratar? Amintește-ți ca produsele alimentare și bauturile oferite invitaților pot fi periculoase pentru animale. Pastreaza-ți cainele departe de bauturile alcoolice pentru ca pot provoca intoxicație, depresie și coma. Gustarile de care tu te bucuri pot sa nu fie potrivite și pentru cainele tau și orice schimbare de dieta, chiar și pentru o singura masa poate provoca mari probleme digestive. Evita sa-i dai stafide, struguri, ceapa, ciocolata și produse cu indulcitor.

Focurile de artificii

E indicat sa-ți lași animalul acasa atunci cand mergi sa sarbatorești și știi ca vor fi focuri de artificii. Expunerea la focurile de artificii poate duce la arsuri și traumatisme animalelor curioase, chiar și cele nefolosite pot fi periculoase. Multe tipuri de focuri de artificii conțin substanțe toxice ca nitratul de potasiu, cupru, clorați, arsenic și alte metale grele. 

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra