1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Respiratia urat mirositoare la pisici

data: 15.05.2013   |   vizualizari: 9597 vizualizari

Respiratie pisicaRespiratia urat mirositoare, cunoscuta si sub numele de halitoza, este cauzata de o serie de probleme de sanatate de care pisica poate suferi. Nu trebuie insa sa teingrijorezi! Respiratia pisicii nu este cea mai placuta din lume, insa daca mirosul este extrem de puternic, pisica ta are nevoie de tratament. Vezi mai jos tot ce trebuie sa stii despre respiratia urat mirositoare la pisici!

Cauzele respiratiei urat mirositoare la pisici

Cel mai adesea, respiratia urat mirositoare la pisici este cauzata de depunerile de bacterii din cavitatea bucala a animalului. Aceste depuneri sunt cauzate de afectiunile dentare si gingivale, unele pisici fiind chiar predispuse la formarea de placa bacteriana si tartru.

Dieta si afectiunile dermatologice sunt de asemenea factori care contribuie la respiratia urat mirositoare a pisicii. Totusi, respiratia urat mirositoare poate indica probleme medicale mult mai serioase, ca de exemplu anomalii ale cavitatii bucale, sistemului respirator, tractului gastrointestinal, ficatului si rinichilor.

In orice situatie, respiratia urat mirositoare este un semnal de alarma si este bine sa o tratezi cat mai repede posibil.

Cand este necesara vizita la medicul veterinar

Urmatoarele simptome necesita vizita la cabinetul medicului veterinar:

  • depozite in exces de tartru maro pe dintii pisicii, in special cand sunt acompaniate de salivare, dificultate la hranire si gingii rosii si inflamate. Aceste simptome indica afectiuni dentare si gingivale severe;
  • respiratia dulceaga sau fructata poate indica diabet, in special daca pisica a consumat mai multa apa si a urinat in exces in ultima perioada;
  • respiratia care are miros de urina poate fi un semn al afectiunilor renale;
  • mirosul neplacut al gurii, acompaniat de voma, scaderea apetitului alimentar si cornee si gingivii de culoare galbuie sunt semne ale afectiunilor hepatice.

Tratarea respiratiei urat mirositoare la pisici

Tratamentul respiratiei urat mirositoare la pisici depinde in mare parte de diagnosticul dat de medicul veterinar. Daca placa bacteriana este responsabila pentru respiratia urat mirositoare, atunci este nevoie de o curatare profesionala a danturii pisicii.

Daca respiratia urat mirositoare este cauzata de problemele si anomaliile gastrointestinale, renale, hepatice sau respiratorii, este bine sa consulti un medic veterinar care va stabili tratamentul corect.

Prevenirea respiratiei urat mirositoare la pisici

Foarte multe persoane care detin pisici cred ca respiratia urat mirositoare este un fenomen care vine la pachet cu acest animal de companie. Totusi, respiratia urat mirositoare la pisici este o problema care poate fi prevenita. Vizitele regulate la medicul veterinar sunt esentiale pentru a depista la timp problemele de sanatate de care pisica poate suferi si care pot cauza halitoza.

Ai grija ca medicul veterinar sa verifice si starea danturii pisicii. De asemenea, este recomandat sa speli si sa periezi regulat dantura pisicii. Foloseste pasta de dinti si periute speciale pentru pisici. Produsele pentru oameni sunt prea dure pentru aceste animale de companie si pot cauza deranjamente stomacale.

Netratate, afectiunile gingivale si depozitele de tartru duc la infectii si pierderea dintilor!

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra