1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Scapa definitv de purici!

data: 23.04.2013   |   vizualizari: 11288 vizualizari

Purici pisicaPuricii reprezinta o problema chiar si in cele mai curate locuinte. Acesti paraziti pot fi introdusi in casa ta prin cele mai variate metode, astfel ca uneori este foarte greu sa controlezi acest fenomen. In plus, animalele tale reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea puricilor, astfel ca este foarte important sa actionezi rapid. Vezi mai jos ce trebuie sa faci pentru a scapa definitiv de purici!

Animalul tau de companie are purici?

Daca animalul tau de companie se scarpina intens sau daca in blana gasesti mici puncte negre atunci cainele sau pisica ta sunt infestati cu purici. De asemenea, daca recent ai simtit muscaturi pe piele, este foarte posibil ca puricii animalelor de companie sa fie cauza.

Daca inca mai ai dubii, o modalitate potrivita de a descoperi ca animalul tau este infestat cu purici este sa ii piepteni blana cu un pieptene foarte fin, deasupra unui prosop de culoare alba. Orice purice care va cadea va fi vizibil pe suprafata alba a prosopului.

Care este tratamentul potrivit pentru a scapa de purici

Daca animalul tau de companie este infestat cu purici, este foarte important sa ai grija atat de animal, cat si de locuinta. Puricii sunt maestri ai supravietuirilor, astfel ca pot rezista in casa ta chiar si cateva luni.

Mergi la medicul veterinar si discuta cu el despre cele mai bune tratamente de indepartare a puricilor. Acesta iti va oferi produsele si dozele corecte pentru animalul tau de companie.

De asemenea, este foarte important sa cureti regulat culcusul animalelor tale de companie, sa scurturi bine toate obiectele textile din locuinta si sa stergi podelele si toate suprafetele, pentru a distruge puricii aflati in orice stadiu de dezvoltare. Dupa curatenia generala, goleste si curata imediat sacul de praf al aspiratorului. In acest fel vei preveni dezvoltarea puricilor in acest mediu.

Atunci cand medicul veterinar iti ofera tratamentul speicific pentru un anumit animal, este bine sa respecti recomandarea lui. Anumite tratamente pentru caini nu sunt de exemplu potrivite pentru pisici. Cele mai multe tratamente pentru controlul puricilor la caini contin o substanta foarte puternica, care este foarte toxica pentru pisici.

Ce trebuie sa stii despre purici si infestarea cu purici

Muscaturile de purici nu numai ca provoaca mancarimi si inconfort animalelor, dar pot cauza o serie de alte probleme neplacute. Animalele de companie sunt extrem de sensibile la saliva de purici si pot suferi reactii alergice severe.

Puricii se hranesc cu sange, astfel ca animalele foarte tinere sau fragile pot suferi de anemie sau chiar pot muri ca rezultat al pierderii sangelui. Larvele de purici se pot infecta si cu alti paraziti, astfel ca atunci cand un animal iti curata blana se poate infecta foarte usor cu astfel de paraziti periculosi.

Daca animalul tau este infestat cu purici, trebuie sa verifici si daca nu este infestat cu viermi. In plus, puricii pot transmite rapid o boala de la un animal la altul.

Puricii sunt un tip de paraziti externi, de diferite tipuri. Astfel, exista purici specifici cainilor, iepurilor, pisicilor si oamenilor, chiar daca un singur tip de purici poate infesta mai multe gazde. FpuriciPuricii sunt paraziti care se hranesc cu sangele gazdei doar atunci cand ajung la maturitate. Acesti purici maturi dispun de o ''gura'' adaptata sa patrunda in piele si sa se hraneasca cu sange.

Un purice poate trai de la 14 zile, pana chiar la un an. O femela poate depune peste 50 de oua pe zi si peste 1500 de-a lungul intregii vieti.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra