1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Top animale de companie unice

data: 30.05.2013   |   vizualizari: 10436 vizualizari

CapybaraPisicile si cainii sunt cele mai populare animale de companie din lume. Insa in ultimii ani tot mai multe persoane isi indreapta atentia spre animale de companie mai ciudate. Descopera mai jos cateva dintre cele mai inedite animale!

Capybara

Asemanator cu un Porcusor de Guinea, Capybara este originar din America de Sud este unul dintre cei mai mari rozatori din lume. La maturitate, capybara ajunge la greutatea de 45 de kilograme si lungimea de 1,2 metri. Capybara sunt animale de companie foarte rare, insa persoanele care detin astfel de animale vor sa ii convinga si pe altii de calitatile acestui rozator neobisnuit.

Cei are detin astfel de rozatoare, spun ca capybara nu se domesticesc cu adevarat niciodata, astfel ca este nevoie sa fie obisnuiti de mici cu oamenii si animalele. Au nevoie de mult spatiu de desfasurare si de un loc unde sa inoate, doarece sunt animale semiacvatice. Consuma foarte multe verdeturi si au nevoie de apa proaspata in permanenta.

Capybara are nevoie de multa atentie si de mult spatiu de desfasurare. Sunt foarte posesivi si pot musca cu dintii lor foarte mari atunci cand sunt provocati. Acest animal nu este recomandat pentru familiile cu copii, deoarece nu tolereaza zgomotele si agitatia copiilor.

Capybara om

Insecta – bat

Insecta - bat este usor de intretinut si are un aspect inedit. Sunt insecte de mari dimensiuni, de 7-10 centimetri si pot trai mai multi ani daca li se ofera conditii bune de trai. Insectele-bat au nevoie de acvarii sau terarii inalte, cel putin dublul inaltimii lor, deoarece le place foarte mult sa se plimbe si sa se ataseze de ramuri.

Sunt insecte omnivore si se hranesc cu salata verde, maracini sau iedera. Nu le place sa fie lasate singure, astfel ca au nevoie de compania altor insecte-bat. Spatiul in care locuiesc este bine sa fie mentinut la temperatura camerei si sa fie curatat zilnic.

Insectele bat sunt usor de intretinut si ideale pentru copii. Totusi, aceastia trebuie sa invete sa le manipuleze usor, deoarece se pot rupe rapid.

Insecta bat

Mini magarusi

In ultimii ani, magarii miniaturali au devenit animale de companie din ce in ce mai populare, in special in randul familiilor cu copii.

Magarii miniaturali ating la maturitate o inaltime de 1,5 metri si o greutate de 90- 150 de kilograme. Aceste animale au nevoi similare cu cele ale magarilor de dimensiuni obisnuite: mult fan, grane, apa proaspata si acces la pasune si adapost uscat. Au nevoie si de vaccinuri regulate, iar parul sa fie tuns la fiecare trei luni.

Aceste animale au nevoie de mult spatiu, astfel ca sunt ideale pentru familiile care locuiesc in zonele rurale.

Mini magar

Arici

Aricii sunt animale usor de intretinut, foarte delicate. In salbaticie, aceste animale consuma insecte, insa in captivitate le poti oferi insecte si greieri. Atunci cand sunt pui, aricii trebuie sa fie manipulati des pentru a se obisnui cu oamenii.

In captivitate pot fi tinuti in terarii inalte, in care sa fie amplasate si rotite pentru miscare. Aricii sunt animale care au nevoie de multa atentie si grija din partea stapanilor, astfel ca este indicat sa te gandesti foarte bine inainte de a adopta un astfel de animal. In plus, sunt animale nocturne, care dorm in timpul zilei, astfel ca trebuie sa petreci mai mult timp cu ei la ore bizare.

Arici

Capre pitice

Caprele sunt animale de companie preferate inca din cele mai vechi timpuri. Chiar si presedintele Abraham Lincoln avea o capra ca animal de companie la Casa Alba, in timpul mandatului sau. Datorita marimii lor compacte, caprele pitice sunt populare ca animale de companie si au si o personalitate prietenoasa.

Sunt usor de intretinut, insa au nevoie de un spatiu al lor, bine delimitat. Caprele pitice sunt prietenoase si sociabile si se ataseaza rapid de persoanele cu care intra in contact. Alimentatia lor consta in iarba si frunze.

Caprele pitice sunt ideale pentru persoanele care locuiesc in zonele rurale, unde le pot oferi spatiul de care au nevoie.  

Capre pitice

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra