1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Tot ce trebuie sa stii despre comportamentul pisicii

data: 11.04.2013   |   vizualizari: 9155 vizualizari

Comportament pisicaAtunci cand ai o pisica, este bine sa te asiguri ca se comporta normal. Invata sa ii intelegi comportamentul si sa actionezi atunci cand apar probleme. Iata mai jos tot ce trebuie sa stii despre comportamentul pisicii!

Ce trebuie sa stii despre comportamentul pisicilor

Pisicile speriate, bolnave sau care se confrunta cu dureri isi schimba comportamentul si chiar dezvolta obiceiuri neplacute. De exemplu, aceste animale sunt mult mai predispuse la agresivitate, urinare frecventa in casa, in locuri nepermise si evitarea persoanelor din locuinta. De foarte multe ori, pisicile bolnave si speriate dispar chiar si cateva saptamani.

Modul in care o pisica se comporta depinde in mare masura de varsta, personalitatea si experientele sale.

Pisicile sunt animale jucause si active, care vor participa imediat la jocurile si activitatile propuse de stapani. De altfel, joaca reprezinta modalitatea ideala prin care o pisica poate fi stimulata fizic si intelectual.

Semnele care indica ca o pisica sufera de stres sau frica includ spalarea in exces a blanii, ascunderea si disparitia din locuinta, letargia sau modificarea obiceiurilor de mancare.

Pisicile dorm foarte multe ore in timpul zilei, insa atunci cand se trezesc sunt foarte active si au nevoie de multa miscare si exercitii fizice.

O pisica speriata, care nu poate fugi sau ascunde devine agresiva. De obicei, pisicile folosesc obiectele din casa pentru a zgaria, pentru a-si marca teritoriul, pentru a-si intinde muschii si pentru a-si ascuti ghearele.

Ce trebuie sa faci

Asigura-te ca pisica are acces nelimitat la lucrurile de care are nevoie: apa, culcus, litiera etc. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca pisica nu trebuie sa treaca prin locuri care o sperie sau sa intre in contact cu alte animale care o pot ataca.

Ai grija ca pisica ta sa aiba acces la locuri sigure, unde sa se ascunda atunci cand este speriata. De asemenea, ai grija ca pisica sa aiba spatiu si oportunitati suficiente care sa ii permita sa faca miscare.

Jucariile pe care i le oferi pisicii tale trebuie sa fie sigure, realizate din materiale care nu ii pun viata in pericol.

De asemenea, nu tipa si nu iti pedepsi pisica fara motiv, deoarece nu va intelege comportamentul tau. In plus, trebuie sa te asiguri ca pisica are un loc special unde sa isi ascuta ghearele.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra