1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Tot ce trebuie sa stii despre hrana pisicii

data: 05.04.2013   |   vizualizari: 9375 vizualizari

Hrana pisicaVrei ca pisica ta sa fie sanatoasa si jucausa cat mai mult timp si stii de asemenea ca o alimentatie corecta este esentiala. Cum stii insa ca hrana pe care o oferi pisicii tale este sanatoasa? Si dintre toate marcile de hrana pentru pisici de pe piata care este cea potrivita? Gasesti mai jos raspunsurile la aceste intrebari!

De ce au nevoie pisicile cu adevarat?

Pisicile sunt carnivore si au nevoie de o cantitate dubla de proteine, in comparatie cu animalele omnivore. Astfel, alimentatia pisicii se bazeaza in special pe nutrientii pe care ii gaseste in produsele animale: proteine, grasimi si carbohidrati. In plus, corpul pisicilor este adaptat pentru metabolizarea proteinelor si grasimilor animale.

De asemenea, proteinele animale contin aminoacizi esentiali: taurina, arginina, cisteina si metionina. Acesti aminoacizi sunt benefici pentru pisici si, deoarece organismul nu produce cantitati suficiente, trebuie sa ii procure din alimentatie.

Chiar daca carbohidratii ofera multa energie, pisicile metabolizeaza mai greu acesti nutrienti. Grasimile, cele mai concentrate forme de energie, ajuta pisicile sa absoarba vitaminele solubile in grasime si in plus acestea ofera acizi grasi esentiali fara care organismul pisicilor nu ar functiona corect. Astfel, din alimentatia pisicilor nu trebuie sa lipseasca nici acizii grasi omega 3 si omega 6.

O alimentatie completa pentru pisici trebuie sa includa si vitamine (A, B, D, E si K) si minerale (calciu si fosfor).

In general, hrana conservata din magazine contine apa, proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine si minerale.

Hrana uscata sau hrana la conserva: care este mai buna?

O hrana de calitate pentru pisici poate fi atat uscata, cat si umeda. Unele pisici agreeaza mai mult hrana umeda, in timp ce altele o prefera pe cea uscata. Specialistii spun insa ca majoritatea pisicilor se dezvolta mult mai bine cu hrana uscata, care contine nutrientii de care pisicile au nevoie.

Totusi, medicii veterinari spun ca hrana umeda contine mai multa carne si proteine animale, in timp ce hrana uscata contine mai multe proteine vegetale. In plus, medicii atentioneaza persoanele care detin pisici sa evite hrana, atat umeda, cat si uscata, care contine cantitati mari de carbohidrati.

De altfel, nu mai mult de 10% din necesarul caloric din dieta pisicilor trebuie sa provina de la carbohidrati. De asemenea, hrana care contine cantitati mari de amidon contribuie la obezitatea pisicilor.

Hrana uscata contine in general intre 5 si 10% apa, in timp ce hrana umeda peste 70%. Apa este esentiala pentru organismul pisicilor si este un factor important pentru digestie, circulatie si alte procese metabolice.

Care sunt ingredientele esentiale din hrana pisicii

Atunci cand alegi hrana pentru pisici trebuie sa tii cont de faptul ca fiecare ingredient are un nivel diferit de nutrienti, care la randul lor sunt absorbiti diferit de organismul animalului tau de companie.

Dintre toate ingredientele de pe eticheta alimentelor, proteinele trebuie sa fie pe locul intai. De asemenea, printre ingrediente este bine sa se regaseasca si ingrediente vegetale, ca de exemplu morcovi, pere, mere, care in cantitati mici nu sunt daunatoare pisicilor.

Cat de des trebuie hranita pisica

Pisicile trebuie hranite de doua ori pe zi. In plus, atunci cand sunt hranite de doua ori pe zi, se evita si problemele comportamentale, ca de exemplu atunci cand pisicile incep sa ''cerseasca'' mancare. In plus, trebuie sa fii atent si la cantitatea de hrana pe care o oferi pisicii tale, pentru a preveni obezitatea.

Daca pisica este prea grasa, atunci este bine sa reduci cantitatea de hrana. In schimb, daca este prea slaba, este bine sa o suplimentezi. In general, trebuie sa fii atent la nevoile pisicii tale, la cat de energica este si cum asimileaza hrana.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra