1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Tot ce trebuie sa stii despre socializarea pisicii

data: 12.04.2013   |   vizualizari: 8906 vizualizari

Socializare pisicaAtunci cand ai pisica ca animal de companie asigura-te ca aceasta intra in contact cu cat mai multe persoane. In acest fel vei evita dereglarile comportamentale. Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii despre socializarea pisicii tale!

Ce trebuie sa stii

 

Majoritatea pisicilor sunt animale sociale, care prefera sa stea in jurul oamenilor si sa interactioneze cu ei. Totusi, deoarece sunt animale foarte independente, pisicile isi aleg singure persoanele de care se ataseaza mai mult. Daca pisicile sunt tratate bine atunci cand sunt pui invata rapid ca oamenii sunt prietenii si companionii lor.

De obicei, majoritatea pisicilor mature vor fi prietenoase doar cu pisicile cu care au crescut in casa. De cele mai multe ori nu vor accepta noi pisici in locuinta. In schimb, pisicile care cresc impreuna vor avea grija una de alta, isi vor spala reciproc blana si vor dormi in acelasi culcus.

O pisica va suferi daca nu va putea evita alte pisici sau animale din casa pe care nu le place. De obicei, pisicile prefera sa fie singurele animale dintr-o locuinta, astfel ca adoptarea altui animal de companie nu este o modalitate buna prin care pisica sa devina mai sociabila.

Daca este lasata foarte mult timp singura, o pisica va suferi foarte mult si chiar se va imbolnavi. In plus, daca nu sunt obisnuite de mici cu alte animale, inclusiv caini, pisicile vor fi foarte fricoase.

Ce trebuie sa faci

 

Daca pisica ta iubeste oamenii, este bine sa te asiguri ca intra in contact cu cat mai multi. In acest fel va deveni mai sociabila si nu se va mai speria cu usurinta atunci cand in locuinta vin persoane noi.

Inainte de a adopta alta pisica, gandeste-te foarte bine, deoarce animalele vor fi foarte stresate! Incearca apoi sa introduci treptat in locuinta noul animal de companie, iar tranzitia sa fie usoara atat pentru noua pisicuta, cat si pentru cea pe care deja o ai.

Daca ai doua pisici care nu se plac, asigura-te ca nu se vor intalni prea des si nu vor imparti aceleasi obiecte. Atunci cand esti plecat de acasa, asigura-te ca pisica ta se afla in grija unei persoane responsabile.

Nu lasa niciodata pisica nesupravegheata in prezenta altor animale sau persoane care o pot rani. De asemenea, ai grija si cand pisica intra in contact pentru prima oara cu un copil. In plus, nu forta pisica sa interactioneze cu alte animale sau persoane, mai ales daca vrea sa se retraga si nu ii place aglomeratia.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra