1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Vrei sa lucrezi cu animale?

data: 27.06.2012   |   vizualizari: 11834 vizualizari

Vrei sa lucrezi cu animaleIn aceste timpuri economice, este placut sa vorbești cu oamenii care iubesc munca lor. Entuziasmul lor este contagios. Majoritatea se trezesc dornici sa-și inceapa munca. Alții adorm cu gandul la implinirile pe care le aduce munca. Oamenii care lucreaza cu animalele au multe povești de spus și toate au ceva in comun. Evident, toți iubesc animalele. In plus, unii au bune abilitați de a interacționa cu oamenii, iar voluntariatul este o experiența importanta. Daca te intereseaza sa lucrezi cu animale, continua sa citești.

Intrebare: in aceste timpuri economice, se merita sa iți schimbi profesia, sau sa imbrațișezi o profesie ce implica lucrul cu animalele ?

Raspuns: avand o viziune pozitiva, oportunitațile de a lucra cu animalele continua sa creasca, indiferent de situația economica. Stapanii considera animalele de companie ca facand parte din familie, acest lucru inseamna ca stapanii vor cheltui bani pentru animalele lor. Vor plati pentru un salon de intreținere a animalului de companie, vor angaja dresori pentru a corecta comportamentele negative, persoane care se plimba cu cainele și care au grija de animalele lor de companie cat timp aceștia sunt plecați la munca sau in vacanța. Oamenii cumpara haine pentru cainii lor și chiar vor cumpara dulciuri destinate animalelor de companie. Oportunitațile sunt numeroase și variate ca scopuri. Nu este neobișnuit sa parasești o poziție de conducere pentru a lucra cu animale.

Copil cioban

Intrebare: cand fac schimbarea pentru o noua profesie in lucrul cu animalele ?

Raspuns: inainte de a-ți parasi actualul loc de munca, incepe un voluntariat la adapostul local de animale, la cabinetul unui medic veterinar sau la gradina zoologica. Intreaba un dresor daca te poți alatura lecților de dresaj. Multe persoane au facut un voluntariat, chiar inainte de a merge la școala sau in timp ce studiau. Este cea mai buna metoda de a ști daca ți se potrivește o profesie !

Chiar daca ești student sau lucrezi deja, majoritatea locurilor de munca ce implica lucrul cu animale au nevoie de oameni care au experiența in manuirea animalelor. Acest lucru inseamna ca vei curața cuștile din adaposturi, cabinetul medicului veterinar sau la gradina zoologica și fii indrazneț și hotarat atunci cand se ivește o poziție mai buna ! Prin voluntariat te vei convinge daca lucrul cu animalele este o joaca pentru tine. In plus, din proprie experiența iți spun ca munca de voluntariat este foarte implinitoare. Daca ești o persoana cu un tonus pozitiv, careia ii place sa daruiasca fara sa se gandeasca la recompense materiale, sociabila și plina de viața, atunci munca de voluntariat iți va aduce o mare satisfacție. E un sentiment unic atunci cand vezi ca ai contribuit la o schimbare in bine, ca oamenii și animalele iți sunt atat de recunoscatori pentru ceea ce faci. Pur și simplu ești mai valoros in ochii tai și ai celorlalți.

Lucrator gradina zoologica

Intrebare: ai personalitatea potrivita ?

Raspuns: majoritatea oamenilor care lucreaza cu animale au un singur lucru in comun: pasiunea pentru animale. Ei nu fac acest lucru pentru bani, iar daca rasplata financiara poate fi mare, munca in sine este plina de satisfacții. A avea grija de animale te face sa te simți bine, ai un alt fel de rasplata pozitiva. Animalele nu vorbesc, insa se vede cat de bine se simt afișand un sentiment de bunastare multumitoare. Stapanii animalelor sunt cei care exprima mulțumirea și bucuria pentru ajutorul acordat animalului lor. Oamenii considera animalul de companie ca facand parte din familie.

Un alt aspect important atunci cand lucrezi cu animalele este ca ai nevoie de abilitați de comunicare și cu oamenii. A lucra cu animale nu inseamna neaparat ca poți sa te descurci și cu oamenii. Practic, fiecare post - de la dresor, la medic veterinar sau zoolog – necesita bune abilitați de comunicare cu oamenii deoarece vei interacționa destul de mult și cu ei. 

Copil si catei

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra