1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Campionatul national AChR al cainilor de salvare - 2012

data: 13.11.2012   |   vizualizari: 7272 vizualizari

Asociatia Chinologica RomanaIn lumea chinologica utilitara romaneasca exista mai multe tipuri de examene pentru cainii utilitari: examen BH (caini de companie), examen IPO (paza - aparare), examen Mondioring, examen Agility si examen IPO-R sau RH (caini de salvare).

Anual, calendarul competitional al Asociatiei Chinologice Romane AChR se incheie apoteotic cu Campionatul National pentru fiecare specialitate.

Exceptie de la regula o face specialitatea de cautare-salvare unde au loc doua Campionate Nationale ale Cainilor de Salvare, unul la individual si un Campionat National pe Echipe, deoarece si la nivel mondial exista doua tipuri de Campionate Mondiale ale Cainilor de Salvare – FCI WCH pe echipe si IRO WCH la individual.

Lumea chinologica de salvare este mai putin cunoscuta dar extrem de apreciata, datorita nivelului ridicat al duritatii examinarii, prin prisma specialitatii considerata cea mai dificila si diversificata specialitate canina si datorita incarcaturii fizice si psihice ridicate.

In 2012, Clubul National de Ciobanesc German CNCG, a stabilit organizarea Campionatului National al Cainilor de Salvare (la individual) la Craiova , in perioada 03 – 04.11.2012.

Era de asteptat la o miza foarte mare, cei mai buni caini de salvare dandu-si intalnire aici, toti dorind sa ramana sau sa intre in Echipa Nattionala ce va reprezenta Romania la Campionatele Mondiale din 2013, in Olanda, respectiv FCI WCH 2014, din Italia.

Fiecare examen de cautare-salvare este compus din doua sectiuni: proba de cautare, specialitatea cainelui – urma, cautare  pe suprafata sau  cautare in daramaturi si proba de obedineta/dexteritate, proba comuna pe care o executa toti cainii, indiferent de specialitate.

Probe concurs caini salvare 2012

Pe o vreme geroasa, cu ceata deasa dimineata si seara, cei 12 caini de salvare inscrisi in concurs, au cuprins intreaga paleta de specialitati, cei mai multi, conform catalogului inscrierilor, fiind inscrisi la proba de cautare pe suprafata (cautarea persoanelor in zona de padure). Exigenta arbitrului international FCI, E. Szenasi si zonele de concurs, asemanatoare ca dificultate celor de la Campionatul Mondial editia 2009 organizat la Craiova, au pus probleme cainilor de cautare-salvare prezenti in concurs, veniti din toate regiunile tarii.

Dupa un program maraton de 12 ore/zi, arbitrul a deliberat topul, pe specialitati, a acestei editii de Campionat National, astfel:

- Campion ACHR IPO-R 2012 si Campion National RH FL / specialitatea cautare pe suprafata - labradorul Neky Liguard, proprietar Liviu Ionescu, din Craiova

Liviu Ionescu impreuna cu labradorul sau

- Invingator RH FL / specialitatea  cautare pe suprafata - labradorul Yaro Pitt of Black Tiger, proprietar Carmen Popescu, din Craiova 

Carmen Popescu

- Campion National RH F/ specialitatea urma - ciobanescul belgian Argos, proprietar Willi Landt , din Deva

Willi Landt

- Invingator RH F / specialitatea urma - ciobanescul german Romano Kasim, proprietar Cristian Serban, din Craiova

Cristian Serban

- Campion National FH T / specialitatea cautarea in daramaturi - nu a fost acordat.

- Invingator RH T / specialitatea cautarea in daramaturi - ciobanescul german Romano Niko, proprietar Raducu Marin, din Craiova.

Cautare sub daramaturi

Desi Campinatul National al Cainilor de Salvare 2012 este organizat de catre Clubul National de Ciobanesc German, la el au participat caini ce au absolvit examene de salvare IPO-R, din toate rasele.

Potrivit obisnuintei, la fiecare Campionat IPO-R se desemneaza si titlul de Cel mai  bun Ciobanesc German de Salvare. In acest an, titlul a fost castigat de ciobanescul german Romano Kasim, proprietar Cristian Serban, din Craiova.

In prezent, Echipa Nationala  a Cainilor de Salvare are in componenta 90% din membrii echipei din Craiova, coordonata si antrenata de Liviu Ionescu.

Dupa Timisoara si Sibiu, in 2012Deva va fi gazda celei de a-3-a editii a Campionatului National ACHR al Echipelor Canine de Salvare, ce va avea loc in perioada 01 – 02.12.2012

Autor: Liviu Ionescu 

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra