1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Campionatul National al Echipelor Canine de Salvare AChR IPO-R-M 2012

data: 07.12.2012   |   vizualizari: 7094 vizualizari

1 decembrie 2012Pentru prima data in Romania un eveniment chinologic se desfasoara cu ocazia Zilei Nationale. Pentru prima data in chinologia romana un Campionat National al ACHR se intrerupe, timp de 2 ore, pentru ca toti concurentii sa participe la defilarea oficiala dedicata zilei de 1 Decembrie, in mijlocul orasului.

Acest inedit eveniment canin a avut loc la Deva, in perioada 01–02.12.2012,  cu ocazia desfasurarii celei de a III-a editii a Campionatului National AChR al Echipelor Canine de Salvare ”AChR  IPO-R-M  2012”.

Vremea a fost extrem de dificila, zonele in care urma sa se desfasoare concursul erau noroite si acoperite de o ceata deasa, cu un program de desfasurare maraton, fara pauze,  aceasta editie de Campionat IPO-R-M a fost considerata de toti cei prezenti cea mai dificila dintre toate editiile.

Defilare 1 decembrie Deva 2012

Este stiut faptul ca, dintre toate specialitatile canine de lucru, cea de cautare-salvare este considerata de catre specialistii chinologi cea mai interesanta si dificila, atat din punct de vedere al educatiei canine, cat si a pregatirii fizice si psihice a celor care se antreneaza si participa in asemenea examene sau misiuni reale de cautare-salvare.

Desi declarativ sunt multe scoli de dresaj, asociatii sau cluburi canine de salvare, in realitate, conform bazei de date a CDC/ ACHR, in Romania, sunt doar 4 echipe (3 din Craiova  si una din Timisoara) pregatite real sau calificate la un asemenea nivel.  

In pofida vremii si a datei de concurs, la aceasta editie si-au anuntat intentia de participare echipe din Craiova, Timisoara si Deva.

Avand in vedere ca la proba de urma a presupus gasirea victimei dupa o urma lunga de doi kilometri, proba de cautare pe suprafata a presupus gasirea in 30 de minute a trei victime ascunse pe o suprafata de 50 000 metri patrati, iar proba de cautare sub daramaturi a presupus gasirea tot in 30 de minute a trei victime aflate pe o suprafata afectata ce masura 1500 de metri patrati - ne putem da seama de ce sunt asa de putine echipe canine de salvare formate si pregatite sa participe la acest extem de dificil examen de lucru canin.

Dupa acest maraton chinologic utilitar, arbitrul international FCI domnul Willi Landt si observatorul Campionatului domnul Szenasi Eugen au deliberat castigatorii acestei editii, astfel :

 Campioana Nationala ACHR,  IPO-R-M 2012, este echipa formata din :

-          Neky Liguard, labrador retriever / proprietar Liviu Ionescu

-          Nesie Liguard, labrador retriever / proprietar Corina Diaconu

-          Romano Niko, ciobanesc german / proprietar Raducu Marin

 Vicecampioana IPO-R-M 2012,  este echipa  alcatuita din:

-          Romano Kasim, ciobanesc german / proprietar Cristian Serban

-          Next Liguard, labrador retriever / proprietar Daniel Oaca

-          Yaro – Pit of Black Tiger, labrador retriever /  proprietar Carmen Popescu

Campionatul national achr Deva 2012

Un moment incarcat emotional a fost acela in care, odata cu premierea oficiala, labradorul Neky Liguard, avandu-l ca stapan pe Liviu Ionescu, a primit „Premiul de Excelenta”. Aceasta distinctie oferita de Clubul de Dresaj Canin, membru al Asociatiei Chinologice Romane, nu a mai avut precedent in tara noastra si a fost acordata pentru performanta pe care a realizat-o pana acum un caine utilitar, Dublu Campion National ACHR de salvare IPO-R si pe Echipe si participant la Campionatul Mondial al Federatiei Chilogice Internatioanle al Echipelor Canine de Salvare 2012.

Competitia  a fost stransa, fiecare echipa venind cu sperante si puncte forte: concurentii din Deva erau gazde, cei din Timisoara erau sustinuti de catre Primaria Timisoarei, iar cei din Craiova erau campioni en-titre si doreau sa isi pastreze titlul si pozitia. „Mi-a placut prestatia echipelor craiovene, antrenate de Liviu Ionescu.  Ele merita din plin titlurile  de Campioni si Vicecampioni - a declarat presei prezente observatorul Campionatului, Szenasi Eugen.

Wili Landt, arbitru international al Federatiei Chinologice Internationale, a analizat atent modul de executie al fiecarei probe si in plus, a contat atitudinea echipei si placerea cu care fiecare caine a executat probele. In urma deliberarii, s-a gasit ca doar Echipele Centrului de Educare Canina, din Craiova, au realizat cel mai bine probele concursului. Ii felicit si le multumesc ca au participat si la Campionat si la parada oficiala dedicata Zilei Nationale” – a mentionat arbitrul international FCI, Willi Landt.

Campionatul national al echipelor canine de salvare Deva 2012

Autor: CORINA SUȚĂ

            PR al CdEC

Am revenit cu imagini de la Campionatul National al Echipelor Canine de Salvare AChR IPO-R-M 2012.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra