1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Coltii de fildes - contrabanda in valoare de 1.2 milioane $

data: 25.01.2013   |   vizualizari: 7653 vizualizari

Colti de fildesOficialii din Mombasa, Kenya, au capturat 638 de piese de fildes ce valorau aproape 1.2 milioane de dolari, lucru ce pune in pericol existenta elefantilor.

Fildesul era pus intr-un container ce urma sa ajunga in Indonezia si provenea din Tanzania. Documentele ce insoteau transportul aratau ca in locul fildesului, ar fi trebuit sa fie pietre decorative. Acest transport vine la o saptamana de la uciderea a 12 elefanti intr-un parc din Kenya  carora li s-au taiat coltii, ce probabil vor fi exportati catre China.

Contrabanda cu coltii de fildes este in floare in Africa din cauza cererii crescande ce vine din Asia, in special China. Locuitorii saraci ai Africii, in special cei de la sate, pot castiga sume mari de bani prin uciderea elefantilor pentru a le lua coltii de fildes.

Oficialii din Kenya au devenit suspiciosi in legatura cu containerul deoarece avea aceeasi descriere si detalii ca al altuia plin de fildes capturat in Hong Kong cu o luna in urma. Aceasta este a treia mare captura de colti de fildes din ultimele trei luni, insumand aproape o tona in valoare de 1.4 milioane de dolari.

In ultimul an au fost ucisi peste 384 de elefanti si 19 rinoceri, fiind arestati 1949 de persoane suspecte pentru contrabanda cu fildes.

Din 2005 si pana in prezent a crescut braconajul de elefanti si rinoceri, influentat de preturile crescande si cererea mare de pe piata neagra a fildesului.

Din pacate, situatia in Africa este infricosatoare din cauza nivelului foarte scazut de trai, iar Asia reprezinta o mare piata neagra de obiecte confectionate din piei sau colti de animale, facilitand contrabanda

In cazul in care nu se vor lua masuri ferme in privinta contrabandei cu fildes, in scurt timp vom avea ocazia sa vedem elefanti doar ca in imaginea de mai jos. 

Elefanti din fildes

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra