1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

BOERBOEL AFRICAN



Boerboel african
  • Energie
    stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
  • Afectiune
    stea1 stea2 stea3
  • Prietenie cu alte animale
    stea1 stea2
  • Prietenie cu strainii
    stea1 stea2
  • Prietenie cu copiii
    stea1 stea2 stea3 stea4
  • Dresaj
    stea1 stea2 stea3 stea4
  • Paza
    stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
  • Inteligenta
    stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Boerboel african
Cod rasa Nu este recunoscut de Federatia Chinologica Internationala
Porecla Boer, Mastiff sud-african
Tara de origine Africa de Sud
Greutate 70-90 kg
Inaltime 59-70 cm
Blana Scurta
Culoare Maro-rosiatica, crem
Capacitate la nastere 7-12 pui
Speranta de viata 12-15 ani

Boerboel african ca este un caine cu excelente instincte de paza si protecție, pentru ca este bine echilibrat si un foarte bun caine de familie.

Origine si istoric

Rasa Boerboel s-a dezvoltat din cateva rase de caini mari aduse de olandezi in diferite zone din Africa. Rasa originala a fost adusa de catre Jan van Riebeeck in 1652 cunoscuta sub numele de bullenbijter si e considerata un subtip al rasei mastiff de astazi. Acest caine s-a imperecheat la randul lui cu cainii localnicilor, dand nastere la cateva alte tipuri de caini puternici si mari.

In 1820, cand englezii au ocupat Africa, au adus de asemenea caini mastiff si bulldogi. Acestia s-au imperecheat cu rasa mastiff deja existenta. In concluzie, nu se stie exact de cate rase a fost nevoie pana s-a ajuns la actuala forma a rasei Boerboel.

In prezent, rasa Boerboel este extinsa in toate țarile, trecand peste testele de sanatate si au fost verificați de veterinari inainte de a fi inregistrați. In 2010, Boerboel a fost declarat “caine de lupta” si a fost interzis in Danemarca. Este puternic, inteligent si are puternice instincte teritoriale.

boerboel-puternic

 

Descriere fizica

Boerboel este foarte mare, musculos si cu o apariție impresionanta. Sunt deseori confundați cu rasa Mastiff sau Bulldog, insa este o rasa  unica ce s-a dezvoltat in Africa pentru protecție si paza. Masculii sunt foarte distinctivi in rasa Boerboel, iar femelele sunt mai mici si subțiri; femele in toate aspectele.

Boerboel are capul patrațos cu urechi triunghiulare cazute, ochii pot avea orice nuanța de maro, gatul gros si puternic, cu umerii foarte bine dezvoltați, iar picioarele anterioare foarte bine dezvoltate si musculoase. Intreg corpul este echilibrat ca aspect si bine proporționat. Blana este scurta, subțire si densa si poate fi de culoare maronie sau crem, fiind acceptate pete pe piept sau pe cap.

Comportament si personalitate

Boerboelul african este un pic opus daca il privesti din mai multe unghiuri. Ca fiara si caine de supraveghere vei fi anunțat zgomotos ca sunt straini sau animale in zona, insa va invața usor cine este prieten si va fi primitor cu acestia cand sunt introdusi in casa. Boerboel este si un caine de paza, isi foloseste marimea si puterea pentru a apara proprietatea familei cu toata agresivitatea si forța fizica de care este capabil.

Boerboel  este un caine de familie foarte iubitor. Se bucura cand petrece timp alaturi de familie. Dincolo de agresivitatea pe care o manifesta fața de straini, lui Boerboel ii place sa se joace cu membrii familiei si este foarte bun cu copiii. Este foarte tolerant chiar si la jocurile mai dure, iar marimea lui il face potrivit pentru copiii de toate varstele. Boerboelul african este extraordinar de finuț cu copiii mici, insa nu-l lasați nesupravegheat.

Boerboel tinde sa accepte si alte animale in preajma sa, inclusiv caini, pisici si animale chiar mai mici. Socializarea este cheia potrivita pentru acesti caini, au nevoie sa fie invațați cine este periculos si cine e doar un prieten aflat in vizita. Asigura-te ca Boerboel isi cunoaste foarte bine stapanii inainte de a-l lasa in grija altcuiva din afara familei. 

boerboel-pui-caine-de-familie-iubitor

 

Ingrijire si hrana

Boerboelul african se hraneste cu carne si oase proaspete fara a fi gatite! Hrana lui trebuie sa conțina 60% oase de pui (cap, picioare, aripi), 10% carne proaspata de pui, porc, vita sau organe (inima, splina, ficat, plamani, rinichi), 10% grasime de pui, vita, curcan; 15% legume (morcov, fasole, salata verde; fara cartofi, ceapa sau rubarba). Un pui de boerboel are nevoie de trei mese pe zi, iar un caine matur are nevoie de 2 mese pe zi.  Nu uita ca hranirea nu se face inainte sau dupa exerciții, pentru ca poate suferi de dilatare gastrica ce ii poate cauza moartea.

Boerboelul african are blana scurta, subțire, densa si usor de ingrijit. E suficient sa fie periat o data sau de doua ori pe saptamana, mai ales pentru a-i stimula circulația de la nivelul pielii.

Boerboel vrea sa beneficieze de ingrijirea danturii, tartrul fiind una dintre amenințari si se poate ajunge la pierderea dinților, respirație urat mirositoare si chiar infecții. E bine sa-i speli dinții cu produse special destinate ingrijirii orale canine,  folosind o manusa.

Spalarea se face ori de cate ori este necesar folosind un sampon de calitate si chiar un balsam. Evita spalarea excesiva pentru ca poate cauza uscarea blanii si a pielii. Unii Boerboel pot avea reacții alergice la unele sampoane, in acest caz sampoanele pe baza de fulgi de ovaz pot rezolva aceasta problema. Unghiile de obicei raman constante daca face exerciții regulate pe o suprafața dura. Daca este nevoie sa i le tai foloseste instrumente speciale si nu cele personale!

Boerboel nu are cerințe speciale in privința exercițiilor, e suficient sa-i pui la dispoziție o curte mare si sa te asiguri ca toata lumea este in siguranța. Ii place sa alerge si sa iasa la plimbare cu familia si se comporta bine in afara casei daca este invațat sa socializeze. Boerboel, ca toate rasele de marime mare, este bine sa fie ținut sub control tot timpul. 

 

Sanatate si puncte vulnerabile

In ciuda condițiilor artificiale de obținere a rasei, Boerboel este o rasa foarte sanatoasa. Puiul de Boerboel african trebuie vaccinat si imunizat; asigura-te ca il vei duce la veterinar la fiecare sase luni.

Ca afecțiuni ce se pot intalni la aproape toate rasele de caini, iar Boerboel nu face excepție, se numara: displazia de sold, probleme ale ochilor, probleme ale inimii, probleme ale glandei tiroide, infecții ale urechilor. 

boerboel-rasa-sanatoasa

 

Conditii de viata

Boerboel nu este un caine de apartament. Ar trebui sa aiba macar o curte mare in care sa se poata juca si alerga. Nu este indicat sa fie lasat fara lesa singur, pentru ca ii considera pe straini inamici.  

Dresaj

Boerboelul african este un caine inteligent si foarte dispus sa lucreze cu stapanul. Va incerca sa domine pana cand ierarhia este stabilita. Acesti caini trebuie sa invețe de mici cine este seful, fara sa fii dur, inainte de a dezvolta comportamente daunatoare.

Un Boerboel nedresat sau slab dresat reprezinta un potențial pericol atunci cand iese din curte. Fiind un caine mare si cu un puternic instict de protejare nu este recomandat sa fie primul caine al unei familii care nu are experiența cu tipul dominant de caini. In aceasta situație este recomandat sa iei un caine care a fost deja dresat si invațat sa socializeze. Boerboel raspunde bine la dresajul care este combinat cu exerciții decat la dresajul simplu. 

Utilitate

Un Boerboel african este un prieten de nadejde atunci cand ai nevoie de o paza si protecție buna, dar si de un caine de familie.

Prietenie cu omul

Boerboel este compatibil nu doar cu omul ci si cu copiii acestuia, fiind una dintre cele mai contrastante rase: pe cat este de aprig si agresiv cu cei pe care ii considera dusmani, pe atat este bland si iubeste copiii.

Periculozitate

Un Boerboel african poate deveni periculos daca nu este dresat corect, atunci cand nu are o ierarhie bine stabilita si cand nu stie sa socializeze. Aminteste-ți ca rasa Boerboel a fost folosita pentru aparare.

boerboel-mama-pui-aparare

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
  • caini/A-elemente-produse-haine.gif
  • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
  • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
  • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
  • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
  • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra