1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

PISICIPisicile au fost dintotdeauna un mister si au fascinat omenirea de-a lungul istoriei. In zilele noastre, pisicile sunt unele dintre cele mai populare animale de companie, perfect adaptate stilului de viata modern al oamenilor. Pisicile sunt creaturi frumoase, enigmatice si usor de ingrijit si intretinut.

Pisica a fost domesticita acum mai bine de 9500 de ani. Vechii egipteni au fost primii care au pastrat si folosit pisicile ca animale de casa pentru a controla populatia de rozatoare si pentru a proteja depozitele de mancare.

Tot tn Egipt, pisica era venerata ca si animal de vanatoare, dar si ca o zeitate. De altfel, cei care omorau pisicile primeau pedeapsa capitala, iar pisicile erau mumificate inainte de a fi inmormantate.

Dupa egipteni, si alte culturi vechi au inceput sa domesticeasca pisica, care a ajuns in cele din urma in Italia, de unde s-a raspandit in toata Europa. Apoi, pisica a ajuns si in Lumea Noua, cu pelerinii. Pisicile domestice cu blana scurta s-au raspandit in toata lumea din Egipt, in timp ce pisicile cu blana lunga au aparut mai intai in Turcia si Iran. De asemenea, pisica domestica a ajuns si in India, China si Japonia.

Cu exceptia unei scurte perioade de persecutie in Evul Mediu, atunci cand pisicile erau asociate cu fortele malefice, pana in secolul al XVII-lea, pisicile au devenit unele dintre cele mai populare animale de companie din intreaga lume.

Pisica domestica din zilele noastre are o serie de trasaturi fizice asemanatoare cu pisica salbatica: ochii captivanti, forma corpului, obiceiurile de hrana si ingrijire, alaturi de abilitatea de a intra in actiune in orice clipa. In plus, anatomia pisicilor domestice este asemanatoare cu a tuturor felinelor: trupuri puternice si flexibile, reflexe puternice, gheare ascutite si dinti adaptati pentru a ucide prada de dimensiuni mici.

De asemenea, simturile pisicilor sunt extrem de ascutite: pisicile sunt capabile sa distinga atat cel mai puternice sunete, cat si pe cele mai slabe, ochii lor sunt adaptati pentru intuneric, iar simtul mirosului este foarte bine dezvoltat.

In ciuda faptului ca sunt vanatori solitari, pisicile sunt animale sociale, care comunica printr-o varietate de metode, de la vocalizari si miorlait, pana la limbajul trupulu si tors! In prezent, se crede ca in intreaga lume exista aproximativ 500 de milioane de pisici domestice!

 

Mai jos sunt prezentate rasele de pisici:

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
  • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
  • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
  • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
  • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
  • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
  • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra