1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

HANOVERIANCalul Hanoverian este considerat cea mai de succes rasa de cal cu sange cald din lume! Hanoverian este cea mai veche si raspandita rasa cu sange cald, adica este un mix de rasa grea si rasa usoara.
Hanoverian
Standard rasa
Nume Hanoverian
Inaltime 155-165 cm
Culoare Castaniu, negru, maro si gri.
Speranta de viata 30 de ani

Origine si istoric

Istoria sa incepe in secolul al XVII-lea cand au fost importati armasari din Spania, orientali si neapolitani in Germania si  au fost imperecheati cu iepele locale. S-a dorit o rasa de cal pentru transport, cavalerie si chiar munca. 

Cal hanoverian si calaret

Descriere fizica

Calul hanoverian are o inaltime de 155-165 centimetri si un cap usor, de marime medie, cu un gat lung si umeri bine dezvoltati.  Exista mai multe variante de culoare: castaniu, negru, maro si gri. Corpul sau este puternic si se misca atletic. 

Comportament si personalitate

Calul hanoverian este inteligent si bine manierat. Este temperat si isi mentine calmul chiar si in situatii dificile. Se poate calari usor, oferind voie buna calaretului sau. Calul hanoverian este folosit des in diferite sporturi, dresaj, sarituri si expozitii. Este una dintre cele mai importante rase din categoria cailor de sport din lume.

Temperamentul calului hanoverian este aproape de perfectiunea pe care un cal o poate atinge. Este dispus sa faca pe plac avand o personalitate prietenoasa si o purtare pasiva. Calmul calului face ca dresajul sa fie usor chiar si pentru un incepator.

Hanoverian-dresaj

 

Ingrijire si hrana

Calul hanoverian are nevoie de o cantitate mare de hrana, ca toti caii de marime mare.  De asemenea, are nevoie de multa miscare pentru a ramane suplu.

Ingrijirea calului hanoverian este o placere datorita personalitatii sale. Este un animal cu multa viata si capacitatea de a reusi. Stapanul unui asemenea cal poate avea multi ani de multumire, calul hanoverian este loial, distractiv, un animal iubit in orice climat. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Calul hanoverian este cunoscut pentru rezistenta sa, fiind robust si puternic.

Cercetarile realizate pe rasa de cal hanoverian a identificat cateva gene care afecteaza manzul la nastere. Dintre acestea, cea mai importanta este:

Osteocondrita: este o boala ce afecteaza oasele si cartilajele de la incheieturi la manzul hanoverian aflat in crestere. Osteocondrita include fracturi usoare si acumulare de lichid. Aproximativ 10-24 % dintre cai sunt afectati de aceasta boala. Pentru a descoperi eventualele afectiuni, se recomanda radiografia. 

hanoverian-in-galop-Osteocondrita

 

Reproducere

Calul hanoverian este cunoscut pentru rezistenta sa, fiind un cal puternic. Este o rasa foarte populara si reproducerea este strict controlata. Ca rezultat, obtinerea unui cal hanoverian poate fi destul de costisitoare. Speranta sa de viata este de 30 de ani. 

Pretul unui cal hanoverian este, astazi 06.11.2012, aproximativ 700- 1000 Euro, insa acest pret variaza in functie de crescator si istoricul calului. 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra