1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

LEGHORNRasa Leghorn este o rasa originara din Italia. Mai este cunoscuta drept si rasa italiana. In Statele Unite a capatat rapid popularitate datorita numarului de oua mari si albe pe care le producea chiar si la varste mai inaintate. 

Leghorn
Standard rasa
Nume Leghorn
Tara de origine Italia
Greutate 1.8-2.8 kg
Culoare Alb, potarnichiu, maroniu, argintiu, negru, albastru.

Descriere fizica

Gaina Leghorn sau italiana este inalta si destul de lunguiata. Gatul este inalt si putin arcuit, ce ii ofera pasarii o aparitie vioaie si alerta. Penajul rasei Leghorn poate avea urmatoarele culori: alb, potarnichiu, maroniu, argintiu, negru si albastru.

Gaina Leghorn face parte din categoria de rase de gaini usoare, femela cantarind 1.8-2.1 kilograme, iar masculul 2.5-2.8 kilograme.

Pentru ca gaina Leghorn are o creasta mare, e nevoie ca iarna sa fie protejata pentru a nu degera.

Comportament si personalitate

Gainile Leghorn sunt active, chiar ambitioase. Sunt mereu dispuse sa lucreze, vaneze, sa sape in pamant. Este foarte rezistenta si fertila. Aceasta rasa este destul de zgomotoasa si rareori cloceste. 

cocos-leghorn-alb-rasa-zgomotasa

 

Ingrijire si hrana

Rareori va avea nevoie de suplimente alimentare atunci cand este lasata sa zburde singura prin curte. Daca ii oferi posibilitatea, isi va petrece noaptea in copaci. Acolo este ferita de pradatori. Gaina Leghorn este o zburatoare buna pe distante mici, lucru ce ii permite sa se apere de alte animale.

Ai grija daca doresti sa-i scutezi aripile gainii Leghorn. Scurtarea uneia singure va cauza dezechilibru pasarii, de aceea este nevoie sa le scurtezi pe amandoua in mod egal.  

Conditii de viata

Gaina Leghorn este foarte potrivita pentru climatul cald, pentru ca vine dintr-o regiune mediteraneana, insa nu se descurca la fel de bine si cand vine vorba de temperaturi scazute. Rasa Leghorn este usor de crescut si fericita atunci cand are ocazia sa zburde libera prin curte.

Utilitate

Gaina Leghorn este una dintre cele mai populare rase in industria produselor de pasare. Aceasta rasa s-a adaptat la conditiile industriale, reusind sa produca oua chiar si in cele mai neprielnice conditii de trai. Cu toate acestea, gaina Leghorn este o pasare care se panicheaza foarte repede. 

leghorn-negru-climat-cald

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra