1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

SERVAL



Serval
Standard rasa
Nume Serval
Tara de origine Africa
Inaltime 75 cm
Culoare Galben-portocaliu

Descriere fizica

Felina serval (Leptailurus serval) are blana de culoare galben-portocaliu ce prezinta pete pe intreaga suprafata a blanii, ceea ce ajuta la camuflarea in iarba. Aceste pete pornesc din varful capului si formeaza un model unic pentru fiecare individ. Gatul servalului (Leptailurus serval) este destul de lung comparativ cu lungimea corpului si impreuna cu picioarele lungi, ajunge la o inaltime de 75 centimetri ce ajuta animalul sa vada si sa auda mai bine.

Ca toate felinele, cu exceptia ghepardului, servalul (Leptailurus serval) este capabil sa isi ascunda ghearele in pernute si sa le scoata doar atunci cand vaneaza. 

Comportament si personalitate

Servalul este un animal solitar ce duce la un stil de viata crepuscular, ceea ce inseamna ca este activ dimineata si seara. Servalul (Leptailurus serval) este un animal extrem de teritorial, iar teritoriul sau cuprinde aproape 12-20 kilometri patrati ce sunt marcati cu urina si copaci zgariati. Este un animal extrem de adaptabil si se catara in copaci, inclusiv intra in apa pentru a-si prinde hrana. 

servalul-imagini-animal-solitar

 

Ingrijire si hrana

Servalul (Leptailurus serval) este un animal carnivor, vaneaza si mananca animale mici. Principala sursa de hrana este reprezentata de sobolani, rozatoare mici, pesti, broaste, insecte mari si pasari mici.

Daca servalul (Leptailurus serval) se afla in apropierea unei gospodarii, acesta va manca si pui, insa rareori s-au raportat cazuri in care ataca un caine. 

Conditii de viata

Servalul (Leptailurus serval) este un membru al familiei felinelor. Este originar din Africa, iar in prezent poate fi gasit in sudul Africii, in special in Zimbabwe si Natal. In nordul Africii, exista doar o mica populatie de serval ce numara aproximativ 250 de exemplare, fiind in real pericol de disparitie.

Servalul (Leptailurus serval) traieste mereu in apropierea unei surse de apa, iar mediul sau de viata include paduri, desisuri de bambus si mlastini. 

Leptailurus-serval-animal-carnivor

 

Reproducere

Servalul (Leptailurus serval) nu are o perioada de reproducere,  insa cele mai multe imperecheri au loc primavara. Dupa imperechere, femela isi va stabili un loc cu iarba densa unde va da nastere puilor, dupa o perioada de gestatie de aproximativ 73 de zile.

Puii de serval (Leptailurus serval) se nasc orbi si cantaresc aproximativ 250 grame, iar in primele saptamani ochii se vor deschide si isi vor dubla greutatea.  

Pradatori

In ciuda marimii mari si naturii ascunse, leopardul si hienele sunt pradatori ai servalului (Leptailurus serval). Cu toate acestea, oamenii raman cei mai mari pradatori ai servalului pentru ca il vaneaza pentru blana sa ce este folosita in multe triburi din Africa. Exista sanse mari sa fie ucis de fermierii care se tem pentru turmele lor. Servalul (Leptailurus serval) a pierdut mult din mediul sau natural de viata. 

servalul-blana

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra