1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

JAVARasa Java este originara din insula Java din arhipeleagul Indonezian. Din aceasta insula, caii Java au ajuns in Danemarca, unde au fost foarte apreciati pentru trasaturile sale puternice. Poneiul Java este foarte activ, capabil sa munceasca pana la istovire. Este folosit pentru transportul marfurilor si persoanelor. 
Java
Standard rasa
Nume Java
Tara de origine Indonezia
Inaltime 115-123 cm
Culoare Diferite culori

Origine si istoric

Poneiul Java sau Kumingan  este originar din Indonezia, insula Java. Istoria sa incepe, probabil, in secolul al XVII-lea. Compania olandeza East Indian Company a stat la baza dezvoltarii multor rase de cai si ponei indonezieni prin introducerea raselor orientale de cai. Prima crescatorie a fost deschisa pe insula Java in anii 1500, iar din acel moment au inceput sa importe cai pentru munca. Stramosii poneiului Java sunt calul pur sange arab si Barb, ce provine din Africa. 

Descriere fizica

Ca aparitie, poneiul Java este  remarcant, are un cap frumos si urechile destul de lungi, cu ochii expresivi. De obicei, gatul este destul de scurt si foarte musculos si se sprijina pe umeri pronuntati. Umerii sunt destul de inclinati pentru a permite un pas bun sigur si usor, iar pieptul este adanc, dar nu foarte larg. Spatele este destul de lung. Poneiul Java are coada pozitionata si purtata ridicat, probabil o reminiscenta a calului arab. Picioarele sunt subtiri, dar puternice. Blana poate fi orice culoare si are o inaltime de 115-123 centimetri.  

Poneiul Java nu mai are nimic din rasa araba, a absorbit-o complet, insa manifesta trasaturile acesteia: rezistenta la temperaturile ridicate, desertice. De la acesta, poneiul Java mai manifesta rezistenta si farmec, in ciuda corpului mic si firav. Este capabil sa munceasca toata ziua in caldura. 

ponei-java-Kumingan

 

Comportament si personalitate

Poneiul Java are un temperament foarte bun, este tacut si binevoitor. Este dur, vanjos, subtirel, probabil din cauza hranei dificitare si sarace.

Utilitate

Printre primele munci pe care le-a facut poneiul Java a fost tragerea calestilor, un tip de taxi ce circula prin Indonezia. Aceste calesti erau deseori umplute cu oameni sau bunuri , insa poneiul Java nu afisa vreun semn de disconfort sau efort.

Poneiul Java este foarte util  atat la munci cat si la tractiune, fiind folosit in ambele scopuri in Indonezia. Comparativ cu alte rase de cai indoneziene, poneiul Java este deseori calarit, fiind acoperit cu o sa din lemn ce are o extraordinara scarita pentru picioare. Aceasta este facuta dintr-o bucata de frangie care are o bucla prin care iti poti pune picioarele.

ponei-java-cu-calareti-munci

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra