1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

CAOCao
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Cao
Tara de origine Rusia
Greutate 40-80 kg
Inaltime 60-78 cm
Blana Deasa si groasa
Culoare Diferite culori

Cao este o rasa de caini originara din Rusia, unde este una dintre cele mai pure rase. Un caine ideal pentru paza, Cao impresioneaza prin statura impunatoare si temperamentul docil. 

Origine si istoric

Rasa Cao este foarte veche, datand de peste 4000 de ani. Originile exacte ale acestei rase nu se cunosc, insa se crede ca este descendenta Mastiffului Tibetan. Cainii din rasa Cao se gasesc in special in Rusia, Iran, Afganistan si Siberia.

Timp de secole, cainele din rasa Cao, independent si curajos, a aparat ciobanii si turmele lor. De asemenea, cainii din rasa Cao ii acompaniau si pe mongoli in invaziile lor in Europa Centrala si de Est.

Cainii din rasa Cao sunt foarte rar intalniti in alte tari in afara celor din Asia Centrala, insa in ultimii ani, rasa a fost populata si in Statele Unite ale Americii.  

cao-in-iarba-curajos

 

Descriere fizica

Cainele din rasa Cao este un animal de talie mare, foarte solid si musculos, asemanator cu specimenele din rasa Mastiff. Trupul masiv este acoperit de o blana dubla, care poate fi atat scurta, cat si lunga, de diferite culori. Cel mai intalnit caine Cao este insa cel alb.

Cainele Cao se remarca prin osatura solida, pieptul mare si spatele lat. Este musculos, puternic si foarte rezistent. Poarte alerga timp de cateva ore, fara a arata semne de oboseala.

La maturitate, cainele din rasa Cao atinge o inaltime de 60-78 de centimetri si o greutate de 40-80 de kilograme. 

Comportament si personalitate

Cainele din rasa Cao este un animal de paza calm si foarte curajos. Extrem de independent, cainele Cao ramane ferm pe pozitie, in orice situatie. Se ataseaza foarte mult de membrii familiei din care face parte. Trebuie insa sa fie supravegheat atunci cand este in apropierea copiilor.

In afara casei, Cao sunt caini dominanti, atat fata de alte animale, cat si fata de straini. Rolul lor este de paza, astfel ca vor actiona in consecinta. Le place foarte mult sa latre noaptea, ceea ce poate deveni o problema serioasa pentru vecini, dar si pentru propria familie.

Daca sunt folositi ca animale de companie, cainii din rasa Cao trebuie socializati si implicati in diverse activitati inca de mici. Acesti caini sunt potriviti pentru persoanele cu o personalitate puternica, care se pot impune cu usurinta. Cainele din rasa Cao nu va aprecia un stapan timid, pe care il va considera supusul sau.

caine-cao-personalitate

 

Ingrijire si hrana

Blana deasa si groasa a cainelui din rasa Cao nu necesita o ingrijire speciala, perierea saptamanala fiind suficienta. Primavara, cainele Cao naparleste masiv si este recomandat sa fie periat si pieptanat mai des. Tot in aceasta perioada este bine sa fie si spalat, pentru a indeparta mai eficient firele de blana moarta, care adapostesc si diverse mizerii.

Datorita constitutiei sale masive, cainele din rasa Cao trebuie sa fie bine hranit, de doua ori pe zi, cu hrana solida de buna calitate. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Deoarece este un animal masiv si solid, cainele din rasa Cao va intampina adesea probleme la nivelul soldurilor si umerilor. Pentru a preveni astfel de probleme, cainele trebuie mentinut la o greutate normala, kilogramele in plus fiind un factor de risc major pentru diverse probleme de sanatate. O alta problema cu care se poate confrunta cainele din rasa Cao este si balonarea. 

Conditii de viata

Cainele din rasa Cao este un animal de paza ideal pentru spatiile largi, curti si gradini mari. Daca este crescut in casa, Cao se plictiseste rapid si incepe sa roada obiectele din jur. 

Chiar daca sunt plimbati zilnic prin parc, cainii din rasa Cao prefera traiul la curte, in aer liber, unde se pot desfasura in voie si unde iti pot demarca teritoriul.

Cainii din rasa Cao sunt ideali pentru persoanele foarte active, carora le place sa alerge, sa plece in expeditii si sa petreaca cat mai mult timp in aer liber. In zilele in care nu alearga, cainii din rasa Cao au nevoie de o plimbare lunga, chiar si de cateva ore. 

rasa-cao-paza

 

Dresaj

Daca sunt crescuti ca animale de companie, cainii din rasa Cao trebuie dresati de la cele mai fragede varste. In acest fel vor fi prevenite cu succes problemele de comportament de mai tarziu, ca de exemplu agresivitatea.

In plus, prin socializare si implicare in cat mai multe activitati, cainele din rasa Cao se va obisnui rapid cu toti membrii familiei, inclusiv cu copiii si pisicile. 

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra