1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

CIOARA DE SEMANATURA



Cioara de semanatura
Standard rasa
Nume Cioara de semanatura
Greutate 337-531 grame
Marime 47 cm
Blana Pene lucioase
Culoare Negru
Speranta de viata 15-20 ani iar in captivitate poate trai chiar si 70 de ani.

Descriere fizica

Cioara de semanatura, Corvus frugilegus, este foarte asemanatoare cu alte specii de cioara. Este acoperita de pene negre si lucioase, insa se distinge de alte specii prin marimea sa mai mica, ciocul deschis la culoare si penele zimtate.

Cioara de semanatura are o lungime de 47 centimetri si o greutate de 337-531 grame. Masculii sunt putin mai mari decat femelele. Pentru marimea sa, cioara de semanatura are un cioc relativ mare, ce are o forma ascutita. 

Comportament si personalitate

Cioara de semanatura, Corvus frugilegus, este o pasare extrem de sociala, traieste si interactioneaza in grupuri mari si are tendinta de a fi monogama. Este o pasare ce traieste preponderent in copaci si isi apara teritoriul. Este foarte activa in timpul zilei.

ciori-de-semanatura-pasare

 

Ingrijire si hrana

Cioara de semanatura se hraneste in mod oportunist. Aceasta mananca orice hrana comestibila. Din hrana sa fac parte ghindele, fructele mici, cereale, insecte si rame. Poate prada mamifere mici, pasari mici, cadavre si oua de cioara de semanatura, deci din specia sa.

Conditii de viata

Cioara de semanatura, Corvus frugilegus, se gaseste preponderent in Europa si Asia si numara doua subspecii. S-au observat populatii sporadice de cioara de semanatura in Suedia, Norvegia si Danemarca. Cioara de semanatura, Corvus frugilegus, a fost introdusa si in Noua Zeelanda unde aceasta infloreste.  

Cioara de semanatura prefera terenurile arabile, malurile raurilor si regiunile de stepa unde solul este moale si fertil. In regiunile unde se practica agricultura, cioara de semanatura, Corvus frugilegus, evita zonele in care se cultiva grau de iarna si prefera zonele in care exista grau primavara.

Cerealele de primavara reprezinta o sursa de hrana excelenta, iar malurile raurilor si stepa sunt excelente medii de viata pentru cioara de semanatura pentru ca acolo gaseste numeroase surse de hrana. Cioara de semanatura poate fi gasita la o altitudine cuprinsa intre 0 si 4000 metri.

cioara-de-semanatura-pe-iarba-hrana

 

Reproducere

In ciuda naturii sale inalt sociale, cioara de semanatura isi stabileste perechea pe care o va pastra multi ani din viata sa. In perioada de reproducere, atat femela cat si masculul construiesc impreuna cuibul.  

Perioada de reproducere la cioara de semanatoare incepe in luna februarie si chiar aprilie si mai. Perioada de incubatie a oualelor dureaza 16-18 zile, iar puii cand ies din ou sunt orbi si neajutorati.

Cioara de semanatura, Corvus frugilegus, traieste in jur de 15-20 de ani. Cea mai in varsta cioara ce a fost descoperita in sabaticie avea 22 de ani. In captivitate poate trai chiar si 70 de ani. Credinta populara ca cioara traieste 200-300 de ani este doar un mit.

Pradatori

Se cunosc putine lucruri despre pradatorii ciorii de semanatura, Corvus frugilegus, si par ca ar fi aceeasi ca la corb. Şi oamenii pot fi pradatori ai ciorii de semanatura, mai ales ca aceasta a devenit toleranta la prezenta oamenilor. Acestia o impusca si ii distrug cuibul. 

cioara-de-seamanatura-corvus-frugilegus-cuibul

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra