1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

TAPIRUL DE MUNTE



Tapirul de munte
Standard rasa
Nume Tapirul de munte
Marime 180 cm
Inaltime 90 cm
Blana Groasa
Culoare Maroniu-rosiatic
Capacitate la nastere Un singur pui
Speranta de viata 30 de ani

Descriere fizica

Tapirul de munte (Tapirus pinchaque) este cel mai mic dintre cele 4 specii de tapir. Are pielea subtire si blana groasa ce contine si un substrat mai gros. Blana  il protejeaza de temperaturile scazute ce uneori ating pragul de inghet.

Blana tapirului de munte (Tapirus pinchaque) este de culoare maronie-rosiatica ce atinge lungimea de 2.5 centimetri. Corpul acestuia are o lungime de 180 centimetri si o inaltime de 90 centimetri. Tapirul de munte (Tapirus pinchaque) are buzele albe si urechile ridicate, rotunde, fiind cele mai notabile caracteristici.

Tapirul de munte (Tapirus pinchaque) are un corp lung si masiv, cu picioare scurte si groase, gatul scurt, coada groasa ce prezinta unsprezece vertebre coccigiene.

Cea mai notabila trasatura a tapirului de munte este extensia buzelor si nasului.  Aceasta structura este folosita pentru miros, deoarece tapirul de munte (Tapirus pinchaque) are un excelent simt al mirosului. 

Comportament si personalitate

Tapirul de munte (Tapirus pinchaque) este un animal docil si timid ce este usor de speriat. In general, este un animal solitar, insa au fost vazute si grupuri formate din cateva familii. 

Ingrijire si hrana

Tapirul de munte (Tapirus pinchaque) este un animal ierbivor, se va hrani cu ramuri si trunchiuri de copaci, ceea ce inseamna ca lasa disponibila mai multa iarba pentru mamifere mici.

Tapirul de munte (Tapirus pinchaque) reprezinta un factor extrem de important in dispersia semintelor in muntii Anzi. 

tapirul-de-munte-tapirus-pinchaque-animal-ierbivor

 

Conditii de viata

Tapirul de munte (Tapirus pinchaque) traieste in regiunile nordice inalte ale muntilor Anzi, in padurile intunecate din Peru, Ecuador si Columbia.

Tapirul de munte (Tapirus pinchaque) traieste in padurile si campiile ce se afla la o altitudine de aproximativ 2000 metri in muntii Anzi din America de Sud.

Reproducere

Masculii tapir de munte (Tapirus pinchaque) se lupta deseori pentru femele, iar odata ce se stabileste invigatorul poate incepe reproducerea.

Tapirul de munte (Tapirus pinchaque) traieste in general 30 de ani, iar perioada de gestatie dureaza 13 luni. Imperecherea are loc chiar la inceputul sezonului ploios, iar nasterea are loc la inceputul sezonului ploios al anului urmator.

Femela tapir de munte (Tapirus pinchaque) da nastere unui singur pui o data la doi ani, iar acesta cantareste la nastere 4-7 kilograme. Puiul va sta langa mama timp de un an, insa va fi alaptat doar 6 luni.

Conservare

Tapirul de munte (Tapirus pinchaque) este un animal ce se afla in real pericol de disparitie, iar populatia sa numara mai putin de 2000 de indivizi. Disparitia sa este cauzata de distrugerea mediului de viata.

tapir-de-munte-disparitie

 

Articole recomandate

Lup

Lup

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra