1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

CAZUAR



Cazuar
Standard rasa
Nume Cazuar
Greutate 29-60 kg
Inaltime 127-170 cm
Culoare Negru, maro inchis
Speranta de viata 20-40 ani

Descriere fizica

Cazuarul (Casuarius casuarius) este o pasare mare, robusta, cu picioare lungi si puternice ce il ajuta la alergat si aparare, iar ghearele ajung la o lungime de 12 centimetri. Corpul cazuarului (Casuarius casuarius) este acoperit de un penaj negru sau maro inchis, destul de gros si aspru. Gatul si capul nu prezinta pene, iar pielea este colorata  cu albastru si rosu.

Femela ajunge la o inaltime de 127-170 centimetri si poate cantari 60 de kilograme, fiind mult mai mare decat masculul care cantareste 29-34 kilograme. Exista trei specii de cazuar, iar cel din sud este cel mai mare dintre toate speciile. 

Comportament si personalitate

Cazuarul (Casuarius casuarius) are aripile mici si nu poate zbura, insa acest lucru este compensat de picioarele puternice ce le foloseste cand se apara. Cand se simte amenintat, cazuarul este capabil sa alerge prin padure cu aproape 50 kilometri pe ora, reusind sa taie orice ii sta in cale cu ajutorul crestei din varful capului. Este un bun inotator si sare la fel de bine.

Desi este solitar si timid, cazuarul devine agresiv si va ataca ocazional oamenii cu picioarele puternice si ghearele lungi.

cap-cazuar-pasare-mare

 

Ingrijire si hrana

Cazuarul se hraneste in special cu fructele din padurea in care traieste. Pentru ca nu poate zbura, va aduna de pe jos fructele cazute din copaci. Mai mananca si insecte si nevertebrate, chiar fungi. 

Conditii de viata

Cazuarul (Casuarius casuarius) este o pasare asemanatoare cu strutul care nu poate zbura si traieste in Noua Guinee, Cape York, Ceram si Insulele Aru.

Cazuarul (Casuarius casuarius) traieste in campiile padurilor subtropicale, la o inaltime mai mica de 1.100 metri fata de nivelul apei si din cand in cand mai poate fi gasit in padurile de eucalipt, in savane, palmieri si mlastinile de la marginea padurilor.  

cazuar-casuaris-casuaris-pasare

 

Reproducere

Femela cazuar (Casuarius casuarius) se va imperechea cu doi-trei masculi intr-un sezon, construind de fiecare data cate un cuib pe care il va cloci masculul. Fiecare cuib va contine cate 4 oua verzi  ce vor fi clocite de mascul timp de 47-61 zile. Cazuarul (Casuarius casuarius) se poate reproduce abia la varsta de trei ani.

Se cunosc putine informatii in ceea ce priveste speranta de viata a cazuarului in salbaticie, insa in captivitate cazuarul traieste 20-40 de ani.

Pradatori

Se cunosc putine lucruri despre pradatorii cazuarului, insa omul reprezinta un serios pradator, pentru ca uneori, cazuarul (Casuarius casuarius) este o sursa de hrana pentru oameni. 

cazuar-pradator

 

Articole recomandate

Emu

Emu

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra