1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

EMU



Emu
Standard rasa
Nume Emu
Greutate 36-40 kg
Inaltime 190 cm
Blana Penaj ciufulit
Culoare Maronie
Speranta de viata 10-20 de ani

Descriere fizica

Pasarea emu (Dromaius novaehollandiae) este foarte asemanatoare cu strutul, singura pasare mai inalta decat emu. Aceasta poate ajunge la o inaltime de 190 centimetri, fiind asemanatoare cu alte pasari alergatoare, avand 3 degete. Picioarele sale sunt drepte, lungi si subtiri, ca doua bare.  Aceasta adaptare ajuta la atingerea unei viteze de 13.4 metri pe secunda, avand un pas lung de 3 metri.

Emu (Dromaius novaehollandiae) are o greutate medie de 36-40 kilograme, femela fiind doar putin mai mare. Penajul sau maroniu si ciufulit are scopul de a proteja pielea de razele soarelui. Ciocul sau este negru si specializat pentru hranirea cu iarba. 

Comportament si personalitate

Pasarea emu (Dromaius novaehollandiae) este solitara si rareori va sta alaturi de alte pasari. Este destul de curioasa si va provoca alte animale doar pentru a vedea reactia acestora. Poate inota si este adaptata pentru a face acest lucru.

pasarea-emu-penajul

 

Ingrijire si hrana

Pasarea emu (Dromaius novaehollandiae) se hraneste cu seminte, insecte, fructe si animale mici. Se poate hrani cu materiile fecale ale altor animale si va respinge frunzele si iarba uscata. Pentru ca este obisnuita cu perioadele de infometare, pasarea emu poate inmagazina grasime pentru perioade mai lungi. 

Conditii de viata

Emu (Dromaius novaehollandiae) este o pasare ce traieste in Australia, pe aproape tot continentul. Numarul exemplarelor de emu ajunge la aproape 700.000 si depinde mult de sezoanele ploioase.

Emu este o pasare nomada ce traieste in savane, campii si zonele subtropicale. Are tendinta de a sta in jurul apelor statatoare si este  vazuta deseori in savane. Evita zonele impadurite sau cele desertice, pentru ca are nevoie mare de apa. 

Reproducere

Perioada de reproducere la pasarea emu este in decembrie si ianuarie.  Maturitatea este atinsa la 18-20 luni. Femela va depune intre 5 si 24 de oua, iar masculul va construi mai multe cuiburi, daca este nevoie si va gasi un mascul pentru a cloci. In perioada de incubatie ce dureaza 48-56 de zile, masculul emu nu consuma mancare, apa si nu elimina resturile, fiind capabil sa foloseasca rezervele de grasime. Dupa iesirea din ou, un pui emu cantareste 500 grame.

Femela emu are foarte putina legatura cu ouale pe care le cloceste masculul, aceasta venind doar din cand in cand sa le viziteze. Masculul emu este cel care are grija de pui dupa iesirea din ou si ii va invata sa-si caute mancare, ramanand la fel de agresiv cu celelalte pasari emu, chiar si cu mama.

In captivitate, emu (Dromaius novaehollandiae) poate trai si 20 de ani, insa in salbaticie experimenteaza perioade stresante de foamete, ceea ce ii scurteaza viata pana la 10 ani.

Pradatori

Pasarea emu are pradator principal cainii dingo, pentru ca pradeaza cuibul si mananca ouale. Un caine dingo distrage atentia masculului emu (Dromaius novaehollandiae) care cloceste ouale, devenind astfel cuibul expus. Pentru a se apara de pradatori, pasarea emu (Dromaius novaehollandiae) se va folosi de picioarele sale pentru a alerga cat mai repede. Mai poate lovi si cu piciorul, iar loviturile sunt letale pentru caini.

emu-reproducere

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra