1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

GASCA CEHOSLOVACAGasca Cehoslovaca este cunoscuta si sub numele de Gasca de Boemia. De talie mica, aceasta gasca este delicata, insa cu o productiviata la oua foarte buna. 

Gasca Cehoslovaca
Standard rasa
Nume Gasca Cehoslovaca
Greutate 4-5.5 kg
Culoare Alba
Speranta de viata 25-45 de oua pe an

Origine si istoric

Gasca cehoslovaca sau gasca de Boemia s-a dezvoltat in Germania, insa aceasta vine din regiunea Boemia, o zona ce ocupa doua treimi din vestul Cehoslovaciei, in prezent numita Republica Ceha. Dezvoltarea acestei rase s-a facut in anii 1950, crescatorii alegand o gasca mica ce se putea descurca singura si care reprezenta o sursa de hrana.

Gasca cehoslovaca a fost standardizata in 2008 in Marea Britanie. In Germania, aceasta gasca se numeste Tschechische Gänse.

Descriere fizica

Gasca cehoslovaca este o pasare mica, de culoare alba. Corpul sau este grasut, larg si oval daca este privit din profil, cu putina burta. Gatul este robust si doar putin curbat. Ciocul si picioarele sunt portocalii spre rosu.

Gasca cehoslovaca este clasificata ca fiind o pasare usoara, masculul cantareste 5-5.5 kilograme, iar femela cantareste aproximativ 4-4.5 kilograme.

Conditii de viata

Gasca cehoslovaca nu se diferentiaza fata de alte rase de gaste in ceea ce priveste cerintele adapostului. Acesta trebuie sa fie aerisit, sa aiba podeaua moale, din cauciuc, paie sau rumegus si sa fie curat. In timpul zilei, este important ca gasca cehoslovaca sa fie ferita de pradatori si sa aiba acces la o sursa de apa.

In cazul in care nu poti pune la dispozitie o sursa naturala de apa, poti face un bazin nu foarte adanc in care gasca cehoslovaca se poate scalda. Este important ca apa sa fie schimbata frecvent si acesta sa fie curatat, deoarece se pot dezvolta bacteriile.

cap-gasca-cehoslovaca-apa

 

Utilitate

Gasca cehoslovaca este folosita pentru carne si depune aproximativ 25-45 de oua pe an, cantarind 140 grame fiecare.

Reproducere

Gasca cehoslovaca isi cloceste ouale si le apara cu indarjire daca cineva indrazneste sa se apropie. Aceasta rasa este un parinte bun si isi apara puii atunci cand cineva se apropie de acestia. Ca pasare de curte, gasca cehoslovaca are un temperament linistit

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra