1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

GASCA CHINEZEASCAGasca Chinezeasca este intalnita in Rusia, Mongolia si China. Are o speranta de viata foarte mare, de aproape 20 de ani. Este o gasca de talie mare, foarte apreciata pentru ouale de calitate. 

Gasca Chinezeasca
Standard rasa
Nume Gasca Chinezeasca
Tara de origine China
Culoare Maro, maro cenusiu, alb
Speranta de viata 20 de ani

Origine si istoric

Gasca chinezeasca a fost creata in China ca sursa de hrana. Aceasta rasa provine din gasca-lebada, nativa din China si Rusia. Originea gastei chinezesti a fost indelung dezbatuta, insa analiza genetica a confirmat acest lucru. 

Descriere fizica

Gasca chinezeasca este o pasare inalta, avand caracteristici asemanatoare cu ale gastei africane. Pieptul sau pare sa iasa in fata. La fel ca gasca africana, gasca chinezeasca are o proeminenta deasupra ciocului de culoare mari sau alba.

Varietatea de culoare maro are proeminenta de culoare maro si un gat mai ridicat. Spatele si pieptul superior este de culoare maro-cenusiu. Aripile, pieptul si coapsele sunt barate. Partea posterioara a gatului este inchisa la culoare in timp ce partea anterioara este de culoare alba. Gasca chinezeasca are ciocul negru si picioarele portocalii.

Varietatea de gasca chinezeasca de culoare alba are ciocul si picioarele de culoare portocalie. Comparativ cu gasca africana, gasca chinezeasca nu are gusa, este mult mai zvelta iar abdomenul se afla deasupra gleznelor. 

card-gaste-chinezesti-pasare-inalta

 

Comportament si personalitate

Gasca chinezeasca are un temperament  ce o face foarte potrivita ca pasare de paza pentru cardul tau. Este alerta, suspicioasa, zgomotoasa si agresiva atunci cand stie ca trebuie sa fie. Aceste trasaturi au facut ca gasca chinezeasca sa poata pazi cardurile mici de rate si chiar proprietati comerciale. Daca gasca chinezeasca te-a acceptat ca fiind parte din cardul ei, atunci devine un bun  si loial animal de companie. 

Ingrijire si hrana

Gasca chinezeasca este o pasare erbivora si este fericita atunci cand mananca iarba, papadie si lintita, avand nevoie de doar cateva suplimente. Gasca chinezeasca poate manca granule speciale pentru pasarile de apa, funze de culoare verde inchis, fructe si legume tocate. Granulele sunt concepute pentru fiecare stadiu al vietii pasarii. 

gasca-chinezeasca-maro-pasare-erbivora

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Proeminenta de deasupra ciocului poate degera in timpul iernilor geroase. Alte afectiuni comune ale gastei chinezesti pot fi usor prevenite daca beneficiaza de o nutritie si ingrijire buna. Una dintre aceste afectiuni sunt ranile picioarelor. Aceste rani provin de la inflamatii ale picioarelor care se pot infecta, ducand pana la afectarea osului.

Pentru a preveni aceasta problema, gasca chinezeasca are nevoi de sol uscat, acoperit cu iarba si pietris si acces zilnic la apa pentru a se scalda. Pe timpul noptii este important ca podeaua sa fie acoperita cu un strat moale de material. Medicul veterinar te poate sfatui in privinta ingrijirii corecte a gastei chinezesti

gasca-chinezeasca-sol-uscat

 

Conditii de viata

Gasca chinezeasca poate zbura, insa o face foarte rar, fiind suficient de increzatoare si alerta pentru a se apara singura si chiar pe alti membrii  ai cardului impotriva pradatorilor.

Aceste calitati le face sa fie usor de tinut intr-o gospodarie. Gasca chinezeasca are nevoie de acces zilnic la o sursa de apa si pamant uscat. Daca nu exista o sursa naturala de apa, iar gasca chinezeasca se scada intr-un bazin, acesta trebuie sa fie suficient de larg, altfel va avea nevoie de curatare zilnica.

Desi gasca chinezeasca este rezistenta la temperaturile extreme, are totusi nevoie de protectie impotriva vantului, ploilor si soarelui. Chiar daca este capabil de a se apara impotriva pradatorilor, aceasta pasare are nevoie de un adapost inchis pe timpul noptii. 

gasca-chinezeasca-profil-adapost-inchis

 

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra