1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

INDIANA ALERGATOARERata Indiana Alergatoare are o caracteristica speciala: se hraneste cu melci de gradina, atat cu cochilie, cat si fara cochilie. Din acest motiv, rata indiana este foarte utila pentru combaterea daunatorilor. Spre deosebire de ratele obisnuite care merg leganat, rata Indiana alearga, de aici si numele.

Indiana Alergatoare
Standard rasa
Nume Indiana Alergatoare
Tara de origine S-E Asiei
Greutate 1.35-2.25 kg
Inaltime 60-80 cm

Origine si istoric

Rata indiana alergatoare este originara din sud-estul Asiei, probabil din insulele Indoneziei. Se considera ca un capitan de vas a luat aceasta pasare si a dus-o acasa, in Scotia. Ulterior a fost pentru prima oara prezentata la o expozitie in anul 1876. Rasa indiana alergatoare nu este populara in Australia. 

Descriere fizica

Rata indiana alergatoare nu este ca toate celelalte rate. Pozitia picioarelor face ca aceasta sa nu se clatine atunci cand merge, ci da impresia ca alearga atunci cand merge. O alta particularitate a ratei indiana alergatoare este forma corpului ce seamana cu o sticla de vin. Are un gat lung, serpuit. Cand hoinareste prin curte, indiana alergatoare are un mers uniform si cand este deranjata sta foarte dreapta.

Crescatorii de rate indiene alergatoare le invata pe acestea sa stea drepte in timpul expozitiilor sau competitiilor, insa metodele lor raman necunoscute. Rasa indiana alergatoare este o rasa relativ mica , ajunge la o greutate de 1.35-2.25 kilograme si o inaltime de 60-80 centimetri. 

Indiana-alergatoare-pozitia-picioarelor

 

Comportament si personalitate

Rata indiana alergatoare poate fi usor imblanzita de oameni, in special daca este crescuta pentru expozitii. Dincolo de agitatia pe care o afiseaza atunci cand este deranjata (de exemplu o lumina care se aprinde in toiul noptii), indiana alergatoare nu are un comportament diferit de cel al altor rase de rate. Poate intra in panica atunci cand este incoltita.

Ingrijire si hrana

Hrana ratei indiana alergatoare variaza in functie de context. Daca este lasata sa hoinareasca prin gradina, atunci isi va gasi singura de mancare si va prefera ramele, licmasii, iarba si legumele. Pe timpul iernii este important sa fie hranita cu grau pentru ca acesta contine multe proteine si vitamina B.  Daca ai rate indiene alergatoare care depun oua, atunci este indicat sa fie hranite cu granule din comert suplimentate cu calciu si fosfor.

Sanatate si puncte vulnerabile

Viermisorii sunt principalele probleme de sanatate a ratelor indiene alergatoare. Este recomandat ca fiecare rata sa fie deparazitata intern de doua ori la 21 de zile si apoi la fiecare 5-6 luni. Mai au nevoie sa fie pulverizate cu tarana pe cap pentru a scapa de parazitii exteriori.

indiana-alergatoare-alba-viermisorii

 

Conditii de viata

Indiana alergatoare poate fi tinuta foarte bine intr-un adapost imprejmuit sau o curte larga imprejmuita. Are nevoie de apa pentru a se scalda si e bine ca aceasta sa fie tinuta intr-un bazin mai adanc, in care rata sa se poata scufunda. 

Utilitate

Rata indiana alergatoare produce o cantitate mare de oua. Poate fi si o sursa de carne, asigurand masa a doua persoane, iar carnea sa este mai putin grasa decat a altor rase de rate.  

boboci-indiana-alergatoare-oua

 

Reproducere

Rata indiana alergatoare este o buna ouatoare insa nu se poate spune acelasi lucru cand vine vorba de clocit. Daca doresti pui de rata indiana alergatoare si nu dispui de un incubator, atunci poti plasa ouale fertile altor rate care sunt dispuse sa le cloceasca.

Indiana alergatoare, comparativ cu alte rase de rate, nu are nevoie de apa pentru a se imperechea, insa are nevoie de apa proaspata pentru a bea. Aceste pasari cresc cel mai bine in grupuri mici.

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra