1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

RATA MANDARINRata Mandarin este o pasare de marime medie, foarte asemanatoare cu rata nord-americana. Este una din cele mai frumoase rate ornamentale si din acest motiv este foarte populara.

Rata Mandarin

Descriere fizica

Ratoiul mandarin are un penaj foarte frumos colorat. Are un cioc mare si rosu, pete albe in jurul ochilor si „mustati”  rosii. Pieptul este violet cu doua dungi verticale albe si un spate portocaliu. Femela este mai putin colorata si are doua inele albe in jurul ochilor. Penajul este de culoare pala, cenusie. 

rata-mandarina-pe-apa-penaj-colorat

 

Ingrijire si hrana

Rata mandarin este o omnivora si mananca plante si organisme acvatice, iarba si insecte. Nu prospera daca mananca paine. A hrani rata mandarin cu paine ii poate cauza multe probleme de sanatate, inclusiv diformitati. Pentru a fi sanatoasa, are nevoie de granule suplimentate cu legume.

De asemenea, are nevoie de pietris si calciu. Cel din urma poate fi administrat ratelor mandarin care depun oua. Apa proaspata ar trebui sa fie disponibila in permanenta. Exista formule de diete pentru fiecare etapa a vietii pasarii. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Majoritatea problemelor de sanatate ale ratei mandarin poate fi evitata daca beneficiaza de ingrijire, hrana corespunzatoare si consultatii veterinare. Una din cele mai comune afectiuni intalnite la rata mandarin sunt ranile picioarelor cauzate de un sol nepotrivit, paraziti si afectiuni respiratorii. Cu o cercetare aprofundata a ingrijirii ratelor mandarin, aceste afectiuni pot fi evitate. 

rate-mandarina-ranile-picioarelor

 

Conditii de viata

Rata mandarin poate zbura foarte bine de aceea are nevoie de un adapost acoperit sau sa-i fie scurtate aripile. O pereche de rate mandarin are nevoie de un adapost de cel putin 75 metri patrati. In acest adapost are nevoie de un bazin cu apa ce va fi pastrat curat si plin cu apa proaspata.

Pentru a avea picioare sanatoase are nevoie de un sol pe care sa calce cu lejeritate. Imprejurimile bazinului cu apa ar trebui sa fie din piatra sau cauciuc pentru a preveni formarea namolului. Restul adapostului poate avea iarba, nisip si busteni pentru a se cocota. Rata mandarin apreciaza prezenta arbustilor pentru umbra si cel putin un aspersor pentru a se bucura de apa.

Adapostul ratei mandarin trebuie sa fie ferit de pradatori. Plasa adapostului trebuie sa aiba ochiurile suficient de mici pentru ca puii de rata sa nu poata baga capul prin ele. Bazinul si recipientele cu apa necesita curatare zilnica. 

rata-si-ratoi-mandarin-adapost

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra