1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

KHAKI CAMPBELLRata Khaki Campbell este o rasa de rate domestice, originare din Anglia, unde sunt crescute pentru productia mare de oua. Aceasta rasa de rate a aparut in secolul XIX, iar numele de Khaki desemneaza culoarea tipica a penajului ratei Campbell. 

Khaki Campbell
Standard rasa
Nume Khaki Campbell
Tara de origine Anglia
Speranta de viata 12 ani

Origine si istoric

Rata Khaki Campbell a fost dezvoltata in Anglia in anii 1800. Aceasta rasa a rezultat din incrucisarea rasei Rouen cu Indiana Alergatoare. Puii rezultati din aceasta incrucisare au fost imperecheati cu rasa Millard pentru a obtine o pasare si mai rezistenta.

Rasa Khaki Campbell este o ouatoare productiva si face in jur de 300 de oua pe an. Interesant este ca rata Khaki Campbell  rareori cloceste pana la final ouale. 

caprata-khaki-campbell-ouatoare

 

Descriere fizica

Rata Khaki Campbell are un corp lung si gros, la fel sunt picioarele si gatul. In varianta originala de culoare kaki, gatul si capul au o coloristica interesanta. La ratoii Khaki Campbell, capul este maro-verzui, iar femelele au capul de culoare kaki-maro. Ciocul este verde si picioarele sunt portocalii. Aceasta rasa mai poate fi si de culoare inchisa sau alba. 

Comportament si personalitate

Ratele Khaki Campbell sunt pline de viata si foarte active. Au nevoie de mult spatiu pentru a fi multumite.

Ingrijire si hrana

Daca rata Khaki Campbell are acces la o sursa naturala de apa isi poate gasi o mare parte din hrana in aceasta. De asemenea, se bucura sa manance licmasi, melci si verdeata. Este important de stiut ca painea nu este o mancare sanatoasa pentru rata Khaki Campbell. E bine de stiut ca ratele care ingera cantitati mari de paine, in special cele din parcuri, sufera de mari probleme de sanatate, printre care deformari ale oaselor.

rata-khaki-campbell-in-apa

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Exista cateva probleme de sanatate pe care le poate avea rata Khaki Campbell, insa majoritatea pot fi prevenite cu o ingrijire corespunzatoare.  Din cauza modului de  hranire poate capata paraziti interni foarte usor si are nevoie de deparazitari interne in mod regulat.

Botulismul este o alta afectiune  pe care o pot capata ratele Khaki Campbell. Aceasta apare in special in zonele umede si noroioase, unde apa se altereaza din temperaturilor ridicate din timpul zilei si noptii. Botulismul poate cauza paralizie, plecand de la picioare si urcand pana la cap si poate duce la moarte. Singurul tratament este injectarea fluidelor cu ajutorul unui tub. Botulismul poate fi prevenit prin tinerea ratelor in zone neafectate de noroi si resturi putrezite ce atrag muste. Cu un mediu de viata potrivit si ingrijire veterinara, ratele Khaki Campbell pot trai pana la 12 ani.

pui-rata-khaki-campbel-botulismul

 

Conditii de viata

Multi crescatori de rate Khaki Campbell le lasa sa zburde libere prin curte. Daca lasi ratele sa mearga singure la o sursa de apa, este important sa te asiguri ca in imprejurimi nu exista pradatori. Pentru ca apa este importanta pentru rasa Khaki Campbell,  le poti asigura un bazin cu apa suficient de adanc pentru a se scufunda si larg pentru  a avea spatiu. Este important ca apa din bazin sa fie curata si acesta sa fie curatat, altfel exista pericolul de contaminare cu bacterii. Noaptea, ratele Khaki Campbell au nevoie de un adapost ce le va proteja de pradatori. Un caine ciobanesc poate fi de ajutor.

rate-khaki-campbell-pascand-adapost

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra