1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

VACA LIMOUSINERasa de vaci Limousine este o rasa de origine franceza, foarte apreciata pentru calitatea carnii. Este de altfel o rasa destinata productiei de carne, fiind una dintre cele mai selectate si dezvoltate rase de vaci din ultimii ani.
Vaca Limousine
Standard rasa
Nume Limousine
Tara de origine Franta
Greutate 700-1300 kg

Origine si istoric

Rasa Limousine este originara din Franta, unde s-a dezvoltat de-a lungul mai multor secole, in jurul orasului Limoges, din regiunea Limousine.  

Descriere fizica

Vaca din rasa Limousine este un animal de talie mare, cu capul scurt, pieptul adanc si osatura fina. Are membrele puternice si corpul robust, acoperit cu un par de culoarea mahonului.

La maturitate, o vaca Limousine ajunge la greutatea de 700-900 de kilograme, iar un taur la 1100-1300 de kilograme. Deoarece este un animal foarte rezistent, vaca din rasa Limousine este raspandita pe toate continentele lumii, in peste 60 de tari.

 

 

rasa-limousine-lapte

 

Comportament si personalitate

Limousine este o rasa moderna, care se adapteaza la orice conditii, este rezistenta si cu o speranta de viata mare. La nastere, viteii sunt vigurosi, iar vacile au o fecunditate foarte mare. Sunt animale care valorifica foarte bine iarba de pasune, iar iarna prefera hrana fibroasa si grosiera.

Vaca Limousine este foarte docila, usor de intretinut si ingrijit. Rezista chiar si in cele mai rudimentare conditii, in grajduri mai putin performante.

Productivitate

Carnea produsa de vaca din rasa Limousine este de o calitate exceptionala, foarte apreciata de consumatorii din lumea intreaga. Şi laptele acestei vaci este calitativ, cu un continut mare de grasime, benefic in special pentru vitei, care la varsta de 6-7 luni ating o greutate de 25 de kilograme.

De altfel, vaca din rasa Limousine nu se mulge, tot laptele fiind destinat cresterii viteilor. Carnea este de foarte buna calitate si este apreciata pentru calitatile sale nutritive.

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra